NOVA RAČUNICA: Šta Srbiji treba za četvrtfinale Svetskog prvenstva, a šta za prvo mesto u grupi

Novosti online

01. 09. 2023. u 18:39 >> 18:02

Košarkaška reprezentacija Srbije je dramatičnim porazom od Italije rezultatom 76:78 došla u situaciju da bi mogla da ostane bez četvrtfinala Mundobasketa. Ali, u borbe za medalje - može i sa prvog mesta.

НОВА РАЧУНИЦА: Шта Србији треба за четвртфинале Светског првенства, а шта за прво место у групи

FOTO: FIBA.Basketball

Kako senzacionalnom pobedom Portorika nad Dominikanskom Republikom čitava "I" grupa  ima učinak od po 3-1, Srbija može i da ispadne i da prođe dalje.

Ispašće ako izgubi od Dominikanaca u nedelju od 14 časova, jer će je preteći i taj rival, i pobednik onog drugog duela, Italija - Portoriko.

Ali, ako Srbija savlada u nedelju Dominikansku Republiku, sigurno ide dalje, no može da bude i prva i druga.

U slučaju pomenutog trijumfa, Srbija će biti prva ako Portorikanci savladaju Italijane, jer su Srbi bili bolji od Portorika u međusobnom duelu. Ali, "orlovi" će biti drugi ukoliko, zajedno sa njima, Italija ostvari pobedu, jer će Srbija s "azurima" deliti prvu poziciju, no ipak im gledati u leđa zbog današnjeg poraza od njih.

A sada je već i pitanje da li je važno biti prvi ili drugi u grupi, jer se i ne zna da li će Amerikanci sigurno biti prvi u svojoj, "J" grupi.

Oni su uz mnogo muka pobedili Crnu Goru i o prvom (i drugom) mestu će u nedelju odlučivati protiv dosad neporažene Litvanije. Ko u tom meču pobedi, biće prvi, a ko izgubi, biće drugi.

Dakle, pobeda nad Dominikanskom Republikom je imperativ. To se nekako i ranije znalo, ali sada je i matematički potvrđeno. A onda, od epiloga preostalog meča u našoj grupi, zavisiće i konačan plasman pred četvrtfinale.

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 - druga faza, 1. kolo - statistika

Srbija - Italija 76:78 (19:23, 23:17, 20:19, 14:19)

Srbija: Avramović 7, Bogdanović 18 (šut za dva 3/3, za tri 1/13), 4as, Davidovac 2, Dobrić 15p, 2os, 3sk, Gudurić 8, N. Jović 5p (šut za tri 1/5), 3sk, 2sk, S. jović 4, Marinković 3, Milutinov 14p, 12sk, Petrušev 3sk, Ristić i Simanić nisu igrali

Italija: Datome 10, Diuf, Fontekio 30p (šut za dva 9/11, za tri 2/4), 7sk, 5iz, Meli 8, Pajola 7, Polonara 3, Rići, Severini 3, Spanjolo i Proćida nisu igrali, Spisu 14p, 5sk, 5iz, Tonut 3

BONUS VIDEO: "Štelovanje" - ovako izgleda zagrevanje "orlova"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)