"A SAD - FINALE SVETSKOG PRVENSTVA!" Svetislav Pešić zagrmeo: Italijani su namazani svim farbama

Novosti online

01. 09. 2023. u 12:36

Košarkaška reprezentacija Srbije je dramatičnim porazom od Italije rezultatom 76:78 došla u situaciju da bi mogla da ostane bez četvrtfinala Mundobasketa. Ali selektor Svetislav Pešić ne očajava.

А САД - ФИНАЛЕ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА! Светислав Пешић загрмео: Италијани су намазани свим фарбама

Screenshot: RTS

- Znali smo da ćemo igrati tešku utakmicu protiv sjajne ekipe kao što je Italija. Bilo je uspona i padova, a nismo dobro kontrolisali igru, naročito kada smo imali prednost. Ali, bilo kako bilo, moramo, kao i uvek, da pobedimo "poslednju" utakmicu. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za Dominikansku Republiku, da se regenerišemo fizički i psihički. A moraćemo u toj pripremi da analiziramo šta to treba da unapredimo kako bismo dali sve od sebe protiv narednog rivala - započeo je selektor "orlova".

Na pitanje o kalkulacijama i mogućnosti da se bude prvi u grupi, Pešić je ovako odgovorio:

- Meč sa Italijom je bio važan iz mnogo razloga, najviše kako bismo sami odlučivali o svojoj sudbini. Na kraju, poraz od dva razlike... To nije tako strašno, ali šteta što nismo iskoristili onu dobru situaciju (visoku prednost u 3. četvrtini) u našu korist. Nemamo vremena da očajavamo... Teško je igrati protiv Italijana, zbog njihovog ogromnog iskustva, koje su i pokazali. Svakako, i da smo pobedili Italijane, morali bismo da pobedimo poslednji meč. A ta utakmica određuje naš opstanak na Svetskom prvenstvu. Dobra je situacija što imamo vremena da se spremimo, jer za ovu nismo imali više od 24 sata da se pripremimo, a sad ćemo imati i više od 48 sati. To je dobro, da se oporavimo i fizički i psihički, da se vrate neki momci, pa da uđemo u meč sa Dominikanom kao da je finale Svetskog prvenstva.

Pešić je rekao da se nada da je udarac koji je u 3. deonici dobio Nikola Jović "samo lakše prirode, ali da će se više znati kada se telo ohladi".

- Nadamo se da nije ništa opasno, ali dobio je stvarno jak udarac, to je baš bilo onako... Udarac koji tako iskusne ekipe kao što je Italija znaju da iskoriste, jer su to ekipe koje su namazane svih bojama i fabrama. Ne kažem da mi treba da udaramo, ali moramo da mnogo bolje koristimo to što imamo prednost. Ušli smo u probleme sa faulovima sa Milutinovim i Stefanom Jovićem, što nam je poremetilo ritam. Ali što se Nikole Jovića tiče, nadam se da će biti sve kako treba.

Na kraju je strateg "orlova" odgovorio na pitanje o komentaru Bogdana Bogdanovića da je "kriv jer je previše šutirao" (a šutirao je trojke 1/13).

- Vi znate da je Bogdanović emotivan. Iskusan je on igrač, naučiće on iz ovoga, kako da, možda, drugačije rešava neke situacije na terenu. Ali Bogdan mora da zaboravi ovo i da se okrene sledećoj utakmici. On nam je potreban na sledećem meču, a ovo što je bilo, to je prošlo.

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 - druga faza, 1. kolo - statistika

Srbija - Italija 76:78 (19:23, 23:17, 20:19, 14:19)

Srbija: Avramović 7, Bogdanović 18 (šut za dva 3/3, za tri 1/13), 4as, Davidovac 2, Dobrić 15p, 2os, 3sk, Gudurić 8, N. Jović 5p (šut za tri 1/5), 3sk, 2sk, S. jović 4, Marinković 3, Milutinov 14p, 12sk, Petrušev 3sk, Ristić i Simanić nisu igrali

Italija: Datome 10, Diuf, Fontekio 30p (šut za dva 9/11, za tri 2/4), 7sk, 5iz, Meli 8, Pajola 7, Polonara 3, Rići, Severini 3, Spanjolo i Proćida nisu igrali, Spisu 14p, 5sk, 5iz, Tonut 3

BONUS VIDEO: "Štelovanje" - ovako izgleda zagrevanje "orlova"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)