ANGELINA TOPIĆ SKAČE NA TRGU: Miting Dijamanstke lige otvoriće u centru Lozane skakčice u vis

S. K.

28. 06. 2023. u 16:20

SPEKTAKL u srcu Lozane. Na centralnom trgu grada na severnoj obali Lemanskog jezera sutra (18.00) će se prvog dana mitinga Dijamantske lige u atletici nadmetati 11 skakačica u vis, među njima je i naša Angelina Topić. Organizatori su napravili i tribine za 2.000 navijača.

АНГЕЛИНА ТОПИЋ СКАЧЕ НА ТРГУ: Митинг Дијаманстке лиге отвориће у центру Лозане скакчице у вис

FOTO: Tanjug/AP

Jednu od naših najboljih atletičarki, koja je ove godine popravila državni rekord na 1,97 m, očekuje žestoka konkurencija. Ove godine najviše su skočile svetska prvakinja u dvorani i srebrna na SP na otvorenom Ukrajinka Jaroslava Mahučih (2,01 m) i srebrna sa Olimpijskih igara u Tokiju Australijanka Nikol Olisejdžers- Mekdermot (2,01 m). Tu su i Ukrajinke Irina Geršačenko i Julija Levečnko, Estonke Karmen Brus i Elizabeta Pihele, Britanka Morgan Lejk, Švajcarkinja Salome Lang, Rumunka Daniela Stnačiu i Belgijanka Nafisatu Tijam. One, osim Britanke Lejk, koja je preskočila 1,97 m, imaju slabija ostvarenja ove godine od Angeline.

U petak će se na stadionu u Lozani ogledati i ostali atletičari. Srbija ima još dva aduta: Andrianu Vilagoš u bacanju koplja (takmičenje počinje u 19.15) i Armina Sinančevića u bacanju kugle (19.30).

Vilagoš će se nadmetati sa 10 bacačica koplja, među kojima najbolje rezultate imaju Norvežanka Sigrid Borge (66,50 m) i Japanka Harike Kitagači - 65,09 m. Srpska rekorderka je ove sezone bacila koplje - 61,22 m. Sinančević je u 2023. kuglu bacio 21,14 m, a nadmetaće se i sa svetskim rekorderom Amerikankcem Rajanom Kruzerom (23,56 m). Prijavljen je i Novozelanđanin Tom Volš sa 22,22 m.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona