SEZONA ZA ISTORIJU : Rukometaši Vojvodine proslavili triplu krunu

Novosti online

12. 06. 2023. u 16:00

S.Bajić U tri nedelje, tri trofeja, u sezoni za istoriju. Rukometaši Vojvodine po svemu su obežili takmičarsku godinu, fantastičnim uspehom za anale.

СЕЗОНА ЗА ИСТОРИЈУ : Рукометаши Војводине прославили триплу круну

RKV

Izabranici trenera Borisa Rojevića najpre su osvojili 10. titulu šampiona Srbije zaredom, a 11. ukupno, zatim se popeli na krov Evrope, prigrlivši trofej pobednika Kupa EHF i sve začinili peharom „Profesor dr Branislav Pokrajac“, najsjajnijim odličjem u najmasovnijem takmičenju, Kupu Srbije.

- Zaokružili smo takmičarsku, za nas istorijsku godinu, kako se samo sanjati može- kaže Bojan Rađenović, uzdanica Novosađana, koji je poneo epitet najboljeg igrača tog kluba u finalu. - Sanjali smo i dosanjali, i svaka čast momcima i svima u klubu, u kom smo kao porodica. Jer, sezona je bila duga, teška, naporna...sve je uloženo u sam finiš, svih devet i po meseci se smestilo u dvadesetak dana. Sav taj trud i rad, sve dotadašnje pobede, pozicija lidera i rezultati su došli na valorizaciju. Uspeli smo, i pored toga što smo imali povrede, igrali nekompletni, bez trojice, petorice, sedmorice igrača... Presrećni smo.

Do konačnog cilja, koji se na samom startu činio nedostižnim, kako Rađenović ističe, išlo se, korak po korak, na sva tri fronta.

- Osećaj je fantastičan, gotovo neverovatan. Sada, kada se osvrnem, mogu da kažem da smo išli upravo iz utakmice u utakmicu i svaka nam je bila važna i najvažnija. Svaki trijumf nam je bio sve draži, kao i svaki naredni izazov. Tako je bilo naročito u duelima koji su odlučivali o trofejima. Sve što smo uradili, plod je rada svih nas u klubu i zaista nam je svima neverovatno da se sve desilo na najbolji mogući način. Smatram da imamo zbog čega da budemo ponosni.

Tačku na godinu za nezaborav, rukometaši Vojvodine stavili su svečanom večerom u nedelju uveče u reprezentativnom novosadskom restoranu, gde su proslavili istorijski uspeh.

- Slavlje je bilo umereno, s obzirom na to da smo bili premoreni. Zaista, umor nas je sustigao ali smo obeležili uspehe, bili veseli i raspoloženi. Od jeseni nas čekaju još teži zadaci, da vidimo kako će sve to da izgleda na međunarodnom planu, gde smo i, šta i kako. Želje su, svakako, da napravimo iskorak, da jurimo još veći uspeh- zaključio je Rađenović.

Uvertiru u rukometnu jesen, prošle godine na početku sezone, igrači Vojvodine obeležili su kao finalisti „Superkupa“, u kom je pehar osvojila Metaloplastika. Pred Novogodišnje praznika, osvojili su prvi pehar u sezoni, trijumfom u Trebinju za „Svesrpski kup“.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)