DRUGO SREBRO ZA SRBIJU: Zorana Arunović i Damir Mikec sjajni na SK u Kairu

S. O.

20. 02. 2023. u 15:22

DRUGI dan i drugo srebro za Srbiju. Zorana Arunović je u nedelju osvojila drugo mesto na Svetskom kupu u Kairu, a juče je u paru sa Damirom Mikecom ponova bila na drugom pobedničkom stepeniku u takmičenju miks-parova vazdušnim pištoljem. Istovremeno, naš miks puškom Teodora Vukojević/Milutin Stefanović su nadmetanje završili na petoj poziciji, dok su Andrea Arsović i Lazar Kovačević zauzeli 18. mesto.

ДРУГО СРЕБРО ЗА СРБИЈУ: Зорана Аруновић и Дамир Микец сјајни на СК у Каиру

FOTO: SSS

Arunovićeva i Mikec su u Kairu produžili sjajan niz koji traje već godinama. Prošle sezone su, zajedno kao članovi miks para, na velikim takmičenjima osvojili pet odličja., a među njima je i zlato na Svetskom kupu u Kairu, a ovim srebrom su još jednom potvrdili svetsku klasu.

U kvalifikacijama srpski tim je zauzeo drugo mesto sa 582 kruga. Rival u meču za zlato bio im je drugi sastav Indije (Ritm Sngvan/Varun Tomar), koji je u kvalifikacijama pogodio krug više od Arunovićeve i Mikeca.

Duel za zlato je bio izjednačena borba. Indijci su češće bili u vođstvu, ali u prvoj polovini meča timovi su razmenjivali poene, nijedan miks nije uspeo da stekne više od dva poena prednosti. Sredinom meča Indijci su poveli sa 10:6. Srbija je smanjila na 8:10 i 10:12. Posle desetog poena Srbije, indijski tandem je bio precizniji u dve uzastopne serije, osvojio četiri poena za pobedu od 16:10.

Treće mesto pripalo je sastavu Nemačke.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona