PONOSAN ŠTO JE SRBIJI DONEO MEDALJU: "Novosti" dočekale Armina Sinančevića, srebrnog sa atletskog EP u Minhenu

S. R

17. 08. 2022. u 15:39

PRESREĆAN sam zbog srebrnog odličja, moj prvi šampionat Starog kontinenta, prezadovoljan sam jer sam Srbiji doneo medalju, sve najbolje što je moglo da se desi dogodilo se. Ovo su prvi utisci bacača kugle Armina Sinančevića, koji je sinoć sleteo u Beograd posle manje od 24 sata pošto je ostvario najveći uspeh u karijeri, osvojivši srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u atletici u Minhenu, hicem od 21,39 metara.

ПОНОСАН ШТО ЈЕ СРБИЈИ ДОНЕО МЕДАЉУ: Новости дочекале Армина Синанчевића, сребрног са атлетског ЕП у Минхену

FOTO: ATA

Div iz Brodareva pojavio se na aerodromu "Nikola Tesla" u predvečernjim satima, zadovoljan, s ozarenim licem, iako je skoro ceo dan proveo u putu. Arminovim odličjem naša zemlja upisala se na semafor u "kraljici sportova" prvi put još od 2016, odnosno u bacanju kugle još od bronze Asmira Kolašinca 2012.

Situacija na EP bila je specifična, ujutru je morao da prebrodi kvalifikacije, a odmah uveče čekalo ga je i finale.

- Noć pred takmičenje sam se dobro naspavao, bio sam odmoran i spreman za taj dan - za kvalifikacije i finale. Već na zagrevanju sam imao hice preko 21,15, preko norme međutim, kad je došlo takmičenje, imao sam malih poteškoća s tehnikom i prestupio sam dva puta. Ipak, u trećem bacanju sam ostvario fantastičan hitac (21,82), s tim sam sve preokrenuo na moju stranu i zbog toga sam otišao zadovoljan i pun samopouzdanja na mali odmor pred finale - istakao je naš "kolos", koji je dan pred nadmetanje, u nedelju, napunio 26 godina.

FOTO: ATA

Priznaje Armin da ga to što je tek iz trećeg pokušaja izborio plasman među 12 najboljih malo omelo.

- Potrošio me je stres jer sam morao tri puta da bacam, da sam sve odradio posle prvog pokušaja imao bih više snage za nadmetanje uveče. U finalu je učenik Dragana Perića "katapultirao" kuglu čak četiri puta preko daljine od 21 metar. Vodio je čak do treće serije, onda su se desili preokreti.

- Verujem da je svima bilo zanimljivo i uzbudljivo da prate. Štanjek, Mihaljević i ja smo vodili veliku bitku za prva tri mesta. Jedno vreme sam bio u vođstvu, potom sam s trećeg mesta izborio srebro sa 21,39. Dao sam sve od sebe da ostvarim što bolji plasman, jurio sam i zlato, ali i ovom medaljom sam prezadovoljan - srećan je Armin, koji je u mladosti prvo trenirao fudbal, pa se okrenuo odbojci i boksu pre nego što je krenuo da trenira "kraljicu sportova".

Znao je dobroćudni džin pred šampionat da u rukama ima snage za velike stvari. Ovim odličijem probio je led i nema nameru da se zaustavlja već ima nove "mete" ispred sebe.

- Isticao sam da dobro pripemljen idem na šampionat Starog kontinenta i da očekujem visok plasman, nisam želeo da najavljujem da idem po medalju. Sve to govorilo je da sam spreman i da imam potreban fokus. Ovo je druga godina zaredom kako pravim sjajne rezultate. Veliki je podstrek za nastavak, na pravom sam putu, imam odličije sa EP u džepu, sada želim da idem napred i korak više ka svetskoj i olimpijskoj medalji - zaključio je Sinančević. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili