OVO SE ČEKALO: Srbija (ipak) neće nositi dres koji svi mrze u Kataru?

Novosti online

17. 08. 2022. u 11:42

SEZONA Mundijala obično počinje predstavljanjem novih dresova za Svetsko prvenstvo, a dres Srbije uspeo je da zapanji ceo svet.

ОВО СЕ ЧЕКАЛО: Србија (ипак) неће носити дрес који сви мрзе у Катару?

FOTO: EPA

Procurio je dres reprezentacije Srbije, a blago je reći da je javnost zgrožena dizajnom opreme koju će Srbija da nosi na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Dres Srbije jeste pušten u prodaju u Americi i delom Evrope, a ono što može da raduje da se još uvek radi samo o replici dresa. FIFA je to iskoristila kao privremeno rešenje, a to je zabrinulo javnost koja je pomislila da će Srbija da u tim dresovima nastupa na Mundijalu.

FSS je objasnio da će dres Srbije dobiti novi dizajn grba, a prva verzija novog dresa pojavila se još 2021. godine u javnosti.

- Usvojen je grb koji će krasiti novi dres svih reprezentativnih selekcija Srbije. Institucionalni, dosadašnji grb Sveza, ostaje kao zvanični grb FSS, a novi grb će biti novi simbol sa kojim će se indentifikovati navijači i krasiće dres svih selekcija FSS. Ovo odvajanje grbova urađeno je na preporuku UEFA i to je trend koji su pratile mnoge evropske reprezentacije. Novi grb fudbalske reprezentacije Srbije inspirisan je tradicionalnim motivima i simbolima naše zemlje kroz istoriju: dvoglavi beli orao, ocila, ljiljani, crveni štit... Iz svakog perioda uzeto je po nešto i predstavlja miks naših najistaknutijih i najprepoznatljivijih simbola, rekli su ranije iz FSS.

Dresovi su brzo postali predmet podsmeha, a navijači se šale, da se umesto Srbije na prvenstvo plasirala Crna Gora ili čak Makedonija, a ne Srbija...

Ipak, iz FSS je stiglo uveravanje da će novi dresovi biti neuporedivo lepši od prvobitne replike, prenose mediji. Za sada nije poznato kako će izgledati, ali je sada jedino poznato da će krajem avgusta zvanično biti promovisani.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)