"BRONZU VEĆ ZABORAVILE" Brankica Mihajlović, adut Srbije na svetskom prvenstvu

S. R.

05. 08. 2022. u 21:44

PRE četiri godine iz Japana vratile su se odbojkašice Srbije sa zlatnom medaljom nakon planetarnog šampionata.

БРОНЗУ ВЕЋ ЗАБОРАВИЛЕ Бранкица Михајловић, адут Србије на светском првенству

Foto AP

Na predstojeće, Svetsko prvenstvo u Holandiji i Poljskoj od 25. septembra do 15. oktobra, dolaze sa oreolom pobednika koga će sve ekipe pokušati da svrgnu sa trona.

Ali, to nije dodatni pritisak na tim, ističe Brankica Mihajlović (31), jedna od najiskusnijih igračica u sastavu Italijana Danijelea Santarelija.

- Nema te vrste opterećenja, makar kod mene. To je nekako davno zaboravljeno, prošle su četiri godine, dosta je takmičenja održano od tada, dva evropska prvenstva, Olimpijske igre... Dugo sam u reprezentaciji, duže od deset godina i mogu da kažem da sve devojke jako brzo "zaboravljaju" na uspehe ili neuspehe. Uvek smo spremne za naredne izazove, da napadnemo sledeće medalje, koje su ispred nas. To je dobra strana ove ekipe - ističe Brankica.

Do prvog servisa na turniru ima još vremena. Duge pripreme ne brinu Mihajlovićevu, jer zna da je recept za uspeh samo rad i disciplina.

- To je nešto na šta smo navikli, da imamo intenzivne pripreme. Ima manje od dva meseca do prve utakmice na turniru. Za sada je sve u redu, znam da mi kao ekipa uvek dajemo maksimum kada je rad u pitanju, kao i da smo motivisane. Ne možemo ništa da obećamo, ali uvek srce ostavljamo na terenu, tako će biti i ovaj put - ističe Brankica.

Desila se ogromna promena, posle 20 godina sa klupe je otišao Zoran Terzić. Novi strateg Santareli morao je u hodu da se upoznaje sa ekipom, s obzirom na to da je tek nekoliko dana pred početak Lige nacije odradio prvi trening sa timom. A tu je osvojena bronza.

- Svaka čast njemu i saradnicima. Tek je dva meseca sa nama, ovo je i za njega veliki podstrek, ne znam da li je i on sam očekivao bronzanu medalju. Sve je u najboljem redu u smislu komunikacije sa njim, vidim da je zadovoljan zbog medalje i jako motivisan da napravi sa nama dobar rezultat i na SP - pohvalila je iskusna primačica servisa Italijana.

Ovoga puta na šampionatu biće izmenjen sistem, umesto jedne grupne faze tu su dve, pa tek četvrtfinale, na to Brankica ni ne obraća pažnju.

- Pričali smo o sistemu mi igračice između sebe, kao i selektor, ali nisam puno pažnje obraćala na to i slušala. Manje-više, nije ni bitan sistem takmičenja, pa i 2018. bilo je naporno, takođe sa dosta mečeva. Zato su pripreme duge, znamo za šta treniramo i znamo koja medalja nam je cilj. Nije bitno ko je preko puta mreže - poručuje je Mihajlovićeva.

POVREDA VIŠE NE MUČI

MUČILA se tokom cele prošle sezone sa povredom leđa Brankica, ali sada je to iza nje.

- Bilo je teško, verovatno svaki sportista u nekom trenutku doživi ovakve momente. Dugo sam vukla povredu, nisam na vreme stala i zalečila je. Najbitinije je da je sve to iza mene, hvala Bogu. I tokom Lige nacija, i pre toga sam trenirala normalno bez bolova, što je važno. Nikada nisam imala dilemu da ću se vratiti u kondiciju. Verujem našem stručnom štabu i znam da ću na SP otići u optimalnoj formi - kaže naša odbojkašica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)