RANJIV I BRAZIL: Odbojkaši danas u Sofiji igraju šesti meč Lige nacija

S. K.

23. 06. 2022. u 09:45

JOŠ jedan veliki derbi očekuje odbojkaše na turniru Lige nacija u Sofiji.

РАЊИВ И БРАЗИЛ: Одбојкаши данас у Софији играју шести меч Лиге нација

Foto: N. Paraušić

"Orlovi" će posle sinoćnjeg poraza od Amerikanaca, danas (15.30) odmeriti snage sa Brazilcima. Do kraja sedmice očekuju ih i dueli sa Kanadom (petak, 12.30) i Australijom (nedelja, 12.30).

- Očekuje nas težak meč sa Brazilom. Pokušaćemo da odigramo što bolje, da dođemo do pobede. Daćemo sve od sebe i nadamo se najboljem rezultatu - kaže za sajt OSS Aleksandar Atanasijević.


Iskusni korektor podseća da su posledih dana dobro trenirali, ali i da su i daleko od svoje prepoznatljive igre.

- Pokušaćemo željom, energijom, da nadomestimo nedostatke i da maksimalno dobro odigramo sve mečeve u Sofiji. Veliki broj ekipa ima približno isti broj pobeda, poraza, tako da nam je ovaj turnir ključan - naglašava Atanasijević.

Tehničar Nikola Jovović ne propušta da naglasi da su se tek nedavno najiskusniji priključili selekciji i da je jedina, ali važna prednost što se odlično poznaju.

- S obzirom na to da su najiskusniji trenirali dok smo bili u Otavi, imaćemo drugu energiju, druge probleme i druge stvari. Pokušaćemo da se vratimo na naš kolosek. Ne zaboravimo da kada se igra dan za dan, ne odlučuje samo kvalitet već i fizička sprema koja donosi prevagu u ključnim trenucima. Liga nacija je drugačije takmičenja od prvenstava, tako da nikad ne može unapred da se kaže pobeda ili poraz. Zato ćemo biti fokusirani na našu igru - ističe Jovović.

Srećko Lisinac smatra da će im turnir bez obzira na rezultat mnogo koristiti:

- Ne možemo očekivati da ćemo biti u vrhunskoj formi. Neki od momaka su od početka priprema, a nas nekoliko se priključilo pre nekoliko dana. Radi se kvalitetno, brzo ulazi u formu i nadam se dobrim partijama. Ipak, najvažnije je da vidimo do kog smo nivoa došli, jer ćemo još jače da radimo za SP. Utakmice će pokazati šta moramo da promenimo, popravimo, šta je potrebno za dalje. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 15:44

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati