GODINA SPORTA U BEOGRADU: Nakon boksa, atletike, košarke, vaterpola, naša prestonica ponovo domaćin Svetskog prvenstva

Novosti online

07. 06. 2022. u 09:35

BEOGRAD će ove godine biti domaćin još jednog velikog međunarodnog sportskog događaja - Svetskog prvenstva u ronjenju na dah u zatvorenim bazenima, prenosi RTS.

ГОДИНА СПОРТА У БЕОГРАДУ: Након бокса, атлетике, кошарке, ватерпола, наша престоница поново домаћин Светског првенства

Pres služba Grada

Ovo je definitivno godina sporta u našoj prestonici, s obzirom na veliki broj važnih  događaja koji se odigravaju u našem glavnom gradu.


Najpre je, pri kraju prošle godine, u Beogradu održano Svetsko prvenstvo u boksu na kom je učestvovalo 650 takmičara iz 103 zemlje.

Nakon toga, samo od početka ove godine, organizovali smo: Dvoransko prvenstvo sveta u atletici, planetarni šampionat u rvanju, Fajnal-for košarkaške Evrolige i F8 vaterpolo Lige šampiona. Beograd će ove godine biti domaćin još jednog velikog međunarodnog sportskog događaja. Reč je Svetskom prvenstvu u ronjenju na dah u zatvorenim bazenima i to drugu godinu uzastopno.

Ana Arzhanova, predsednica Svetske podvodne federacije, izjavila je da joj je čast što će glavni grad Srbije organizovati ovo prvenstvo.

- Zadovoljstvo nam je i velika čast što će upravo Beograd ponovo biti domaćin ovako prestižnog takmičenja - rekla je Arzhanova, dodajući da je Srbija i prošle godine ispunila najviše svetske standarde kada je organizacija u pitanju.

Šampionat će se održati na bazenu „Milan Gale Muškatirović" na Dorćolu od 10. do 16. juna, a ronioci će se takmičiti u sedam kategorija: Dinamika sa mono perajima, dinamika bez peraja, dinamika sa dva peraja, statično ronjenje na dah, brzinsko ronjenje 2x50 metara, kao i u trkama na 8x50 i 16x50 metara.

Očekuje se učešće oko 130 takmičara iz tridesetak zemalja, a boje naše zemlje braniće osmoro ronilaca.

Glavni adut srpske reprezentacije biće Nenad Pavković koji je među kandidatima za jedno od odličja, dok se zapažen rezultat očekuje i od mlade i veoma talentovane Minje Kostić.

Značajnu podršku Svetskom prvenstvu u ronjenju na dah pružili su Grad Beograd i Ministarstvo omladine i sporta.


BONUS VIDEO: Međunarodni dan boksa u Beogradu
 
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!