JOŠ JEDAN PEHAR STIŽE U SOMBOR: Konj Nikole Jokića pobednik kasačke trke u Subotici (FOTO)

J. Lemajić

21. 05. 2022. u 19:58

Samo desetak dana pošto je u štali somborskog hipodroma Nikola Jokić primio pehar za najboljeg igrača NBA lige, u njegov konjički klub „Drim Kečer“ stiglo je novo odličje.

ЈОШ ЈЕДАН ПЕХАР СТИЖЕ У СОМБОР: Коњ Николе Јокића победник касачке трке у Суботици (ФОТО)

Foto: J. Lemajić

Grlo „Brenno Laumar“ sa Vladimirom Pribićem u sulkama pobednik je kasačke trke na 2150 metara na hipodromu „Bačka“ u Subotici.

Iako je na samom početku trke „Jum komerce“ nije bio na vodećoj poziciji, jedan od mezimaca našeg košarkaša, na polovini staze pretekao je ostale kasače i ubedljivo prvi prošao kroz cilj. Pehar su primili vozač Vladimir Pribić i Stevan Ladar, koji brine grlima štale „Drim Kečer“.

Inače, grla štale koju vodi porodica Jokić učestvovala su na tri kasačke trke. Grlo "Play the game" na Državnom prvenstvu za grla od tri do 15 godina, "Donita Ferm" u sedmoj trci "Odri El Doors“ i "Brenno Laumar" grlo italijanskog uzgoja, u 8. trci, pred sam kraj Drugog kasačkog dana. Trka u kojoj je trijumfovao „Brenno Laumar“ bila je i najzanimljivija, te ovacije publike nisu izostale.

Dok je otac Branislav nadmetanje kasača gledao iz lože, dvostruki najbolji igrač NBA lige, poznat kao veliki ljubitelj konja, od prvog do poslednjeg momenta bio je u štali i pripremao konje za trke koje im slede.

- Ne ometajte ih, imaju oni svoje rituale – rekli su nam kratko iz somborskog konjičkog kluba.

U to smo se i uverili. Zajedno sa konjušarem svako grlo je izveo, spremio za dvokolicu i pomilovao pre izlazak na stazu hipodroma. Subotičani su oduševljeno gledali prizor, a mnogi su iskoristili priliku da se fotografišu sa trenutno najčuvenijim Somborcem. Među njima je bio i glumac Sergej Trifunović koji je napravio „selfi“ sa Jokićem.

- Toliko je običan i drag momak. Ljudina. Priča sa ljudima kao da ih godinama zna. Srbija zaista treba da bude ponosna na njega – priča nam svoje utiske Subotičanka Laura.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)