KANELO SE VRAĆA U RING! Svi će gledati ovaj meč, čuveni Alvarez protiv Rusa za svetsku titulu

V. F.

07. 05. 2022. u 21:30

NAJBOLjI i najpopularniji bokser današnjice Kanelo Alvarez ponovo se podigao čak dve kategorije iznad svoje izvorne i nastupa u poluteškoj težinskoj klasi. Ovaj put njegov protivnik biće Dmitri Bivol u borbi za VBA titulu svetskog šampiona.

КАНЕЛО СЕ ВРАЋА У РИНГ! Сви ће гледати овај меч, чувени Алварез против Руса за светску титулу

FOTO: EPA

U noći između subote i neđelje u Las Vegasu  Meksikanac će imati još jedan veliki izazov. Nakon što je momak visok svega 173 centimetara osvojio sve šampionske pojaseve u supesrednjoj kategoriji, rival mu je osam centimetara viši i neporaženi šampion iz Rusije - Dmitri Bivol.

 


Rus je veliki je autsajder po mišljenju stručnjaka protiv popularnog boksera iz Tihuane, ali on se mnogo ne obazire na to:

"Ja sam drugačiji protivnik od onih sa kojima se Kanelo ranije borio. Brz sam i jak, poluteškaš. Mislim da će ova borba biti drugačija od nekih njegovih prethodnih. Mislim da samo moram da nametnem svoj stil. Dobar prednji direkt, dobro kretanje, nekad veći pritisak, nekad povlačenje. Mogu sve i ako to budem dobro uradio, pobediću, verujem u to", rekao je Bivol, koji ima 19 pobeda u isto toliko mečeva, od čega 11 nokautom.

Meksikanac ima 57 pobeda i samo jedan poraz, i to od pre devet godina od neporaženog bivšeg šampiona Flojda Mejvedera.

Kao i uvek, Kanelo je pokazao poštovanje prema protivniku i najavio odličnu borbu:

"Dmitri je snažan bokser i biće to izuzetno teška borba. On je veliki momak, a ja volim izazove. Nadam se pobedi, verujem u svoje iskustvo i način boksa u ovoj kategoriji. I izlazim u ring misleći samo na pobedu. Znam da je šampion u poluteškoj kategoriji i to je opasna razlika, ali verujte mi, biće ovo sjajan meč" - izjavio je Alvarez.


 


Šta možemo očekivati od ove borbe?
 

Rus ima veoma dobar rad nogu i mnogo se kreće. Teško ga je uhvatiti, voli da menja strane, i dobar je kontraš. Nešto slično kao Oleksandar Usik. To mu omogućava da izbegne teške razmene udaraca i prikupi dosta poena kod sudija. Iako je Bivol u početku karijere važio za dobrog udarača, protiv jačih protivnika pokazalo se da tu i nema neku prednost, poslednih šest mečeva je pobedio na bodove, bez nokauta.

Kanelo je potpuno suprotan, voli da ide napred i skrati distancu jer znatno kraći od većine svojih suparnika. Kada je reč o bliskoj borbi, malo ko može da isparira Meksikancu. Ljubitelji boksa vole ga često porede sa legendarnim Majkom Tajsonom zbog snage udarca koju poseduje.


Vrlo bitan segment za konačan ishod borbe biće to ko na početku nametne svoj ritam. Bivol nema šta da traži u bliskoj "tuči" sa Alvarezom. Mora se čuvati njegove desnice i pokušati da odboksuje "olimpijski" kako bi ostvario pobedu sudijskom odlukom.
Sa druge strane, jasno je da će Kanelo sve vreme napadati i tražiti nokaut, pošto bi ga nadboksavanje sa čovek koji ima preko 280 amaterskih mečeva moglo skupo koštati.


BONUS VIDEO Nakon nokauta - Sudija usred ringa morao da uspava MMA borca
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!