NIKOLA JOKIĆ U CENTRU SKANDALA: Amerika gleda i ne veruje, NBA liga "proglasila" MVP-a, i to kako...

D. N.

07. 05. 2022. u 20:00

NIKOLA Jokić je i u ovoj sezoni briljirao na NBA parketima, aktuelni MVP je s pravom jedan od trojice preostalih kandidata za najveće priznanje, nagradu namenjenu najkorisnijem igraču lige, a dok svetska javnost čeka ko će laureat biti - desio se jedan skandal.

НИКОЛА ЈОКИЋ У ЦЕНТРУ СКАНДАЛА: Америка гледа и не верује, НБА лига прогласила МВП-а, и то како...

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, pre dve nedelje najjače košarkaško prvenstvo na svetu saopštilo je da su, glasovima stotinak predstavnika medija, u MVP trci ostala trojica košarkaša: Jokić, Janis Adetkoumbo iz Milvoki Baksa i Džoel Embid iz Filadelfije Seventisiksers.

I, dok se očekuje proglašenje pobednika, a glasovi su "predati" i na izbor ne utiču partije u plej-ofu (iz kog je srpski as, sa saigračima iz Denvera, ispao u prvom kolu, posle 4:1 za Golden Stejt Voriorse), najpre su američki javnost "prodrmali" neki od poznatijih novinara, a potom i sama NBA liga.

Prvi skandal: Novinari "proglasili" Embida za MVP-a

Pojedini novinari, poput Tima Ledžlera iz najvećeg američkog sportskog medija,  ESPN-a, najavili su u petak tokom dana da će "Embidu biti predata MVP nagrada, na trećem meču protiv Majamija, kada se očekuje njegov povratak na teren posle povrede".

Javljali su slične stvari i novinari iz Filadelfije, poput Entonija Gargana, ali...

... iako se, naravno, nikakva dodela pomenute nagrade nije dogodila na utakmici između Seventisiksersa i Majami Hita (što su ismevali pojedini novinari koji prate Jokićev Denver, poput Rajana Blekburna iz "Denver stifsa", koji se šalio tvrdeći da "saznaje da je NBA komesar Adam Silver pogrešio utakmicu na kojoj je trebalo da dođe, pa će sutra biti u Milvokiju, da Janisu (Adetokumbu) uruči MVP trofej") ...

... NBA liga je tek šokirala ljubitelje košarke.

Skandal drugi: NBA liga "proglasila" Embida za MVP-a

Naime, u izveštaju sa utakmice između Filadelfije i Majamija, na sajtu NBA navedeno je da je "MVP Džoel Embid, tim i tim učinkom predvodio ekipu..."

Naravno, mnogi su bili zgroženi ovim propustom najjače košarkaške lige na svetu, koja je na pomenuti način "proglasila" najkorisnijeg igrača, pa su usledili brojni negativni komentari na društvenim mrežama. Tek posle njih, NBA liga je promenila početak uvodne rečenice izveštaja u "Kandidat za MVP nagradu, Džoel Embid..."

Bilo kako bilo, MVP za sezonu 2021/2022 još uvek nije proglašen, pa je Nikola Jokić, koji je prikupio najviše glasova od onih učesnika zvanične ankete koji su rešili da obelodane za koga su glasali, i dalje ima lepu priliku da po drugi put u nizu postane najkorisniji igrač NBA lige.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o aktuelnom plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poen po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati