SPORTSKE IGRE MLADIH: Uživanje uz fudbal i basket

Novosti online

17. 04. 2022. u 12:47

ŠKOLARCI iz Prijepolja, Nove Varoši, Bajine Bašte, Požege i Ivanjice takmičili su se u malom fudbalu, igrao se basket 3h3, a plasman na Regionalno finale ostvarili su i najbolji na turniru Koka--kola kup.

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ: Уживање уз фудбал и баскет

FOTO: SIM Srbije

Više stotina dečaka i devojčica iz prijepoljskih osnovnih i srednjih škola provelo je dan na sportskim terenima. Luka Šuljagić, generalni sekretar Sportskog saveza Prijepolja, zahvalio se Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih što su deci Prijepolja pružile priliku da uživaju u pravom sportskom spektaklu i da se za dalji plasman u Igrama bore na "domaćem terenu". Iz Prijepolja na Regionalno finale putuju dve ekipe tima "Polimlje 1", ŽFK "Jasen", dok su prvoplasirane ekipe u basketu bile devojčice "Mladosti" i dečaci iz ekipe "Eliminatori".

U Novoj Varoši najviše emocija i želje za pobedom videlo se na turniru u malom fudbalu. Posle penala, plasman na Regionalno finale izborila je ekipa IV-3. Višegodišnji učesnici Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, dečaci iz ekipe "Memento" iz Priboja pobednici su Koka-kola kupa, dok je u konkurenciji devojčica pobedila ekipa "Nokaut". Prethodnih godina košarkašice iz Nove Varoši bile su učesnice Međunarodne završnice, tako da je i ovoga puta konkurencija bila jaka, a zlatnim medaljama okitile su se "Heroine". Kod dečaka zlato i plasman na Regionalno finale izborili su basketaši ekipe "Zlatar 1".

Preko 800 dečaka i devojčica učestvovalo je na kvalifikacionim turnirima Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Bajinoj Bašti. Decu je pozdravio predstavnik opštine zadužen za sport i turizam Milenko Ordagić, koji im je poželeo sreću na takmičenju. Plasman na Regionalno finale Koka-kola kupa u kategoriji devojčica, pripao je prošlogodišnjim učesnicama Međunarodne završnice, devojčicama iz ŽFK "Loznica" koje su u finalu bile bolje od svojih vršnjakinja iz ŽFK "Tara". U kategoriji dečaka, čak 11 timova je pokušalo da izbori plasman u dalje takmičenje, ali su najbolji bili dečaci iz ekipe "Bajina Bašta". Kod mlađih kategorija, 2011. godište i mlađi, "Šampioni" su se lavovski borili da opravdaju ime ekipe, međutim, prvo mesto osvojili su "Lavovi". Jaka konkurencija bila je i na basketu 3h3, gde je drugo mesto zauzela ekipa "Tara", a plasman na Regionalno finale pripao je ekipi "Tri musketara i Rašo".

Novi putnici na Regionalno takmičenje stižu i iz Požege. Na turnirima u fudbalu najuspešnije su bile ekipe FK "Sloga", koje su slavile u sve tri kategorije. U basketu su pobedili dečaci iz tima "Šangalaji". Dominantne u kategoriji devojčica bile su cure iz tima "Alo Požega", koje tradicionalno učestvuju na Dunav osiguranje Sportske igre mladih. Ove godine žele da odu u Split, da se druže i zaigraju s vršnjakinjama iz regiona.

U Osnovnoj školi "Kirilo Savić" u Ivanjici, na prepunim sportskim terenima, uživali su osnovci s teritorije ove opštine. Najuspešniji su bili dečaci iz škole domaćina i OŠ "Milinko Kušić" iz Prilika. 

BONUS VIDEO - 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA KAŽU PROGNOZE? Evo koliko će Srbija osvojiti medalja na Olimpijskim igrama