FINCI PREŠLI IGRICU: Neće da operišu mladog hokejaša - zato što je Rus?!

Novosti online

17. 04. 2022. u 10:50

RUSKA vojna intervencija u Ukrajini ogolila je do krajnjih granica dvostruke aršine zapadne demokratije. poslednji drastičan primer toga je slučaj mladog ruskog hokejaša.

ФИНЦИ ПРЕШЛИ ИГРИЦУ: Неће да оперишу младог хокејаша - зато што је Рус?!

FOTO: EPA

Jednog mladog neimenovanog hokejaša iz Rusije odbili su i da operišu u Finskoj, piše ruski Šampionat, a prenosi Mondo.

- Godinama radimo sa Fincima i možda tome posvećujemo čak preteranu pažnju. Mogu vam reći da smo planirali operaciju mladog igrača Tolpara (juniori Salavata), ali su nas pozvali i rekli da građanima Rusije više ne pružaju usluge. To ne sluti na dobro - rekao je sportski direktor Salavat Julajeva.

Rinat Baširov ostao je zatečen zbog ovakve odluke Finaca.

- Ne mogu da kažem da li je to trend u celoj državi, ali po tome kako se tumači, to je za nas politička igra - smatra on.

Četvorica finskih hokejaša (Juho Metsol, Temu Hartikainen, Markus Granlund i Sakari Maninen prim. aut.) napustili su klub Salavat Julajeva nakon ruskog napada na Ukrajinu, dok bi glavni trener, njihov zemljak Tomi Lamsi takođe trebalo da napusti svoju poziciju.

- Možete da ih tužite lako, ali... Jasno je da sud neće biti na našoj strani, to se već zove rasizam. Iz nekog razloga, u Americi je to najopasnija reč, ali kod nas se to praktikuje u bilo kojoj zemlji - kazao je bivši ruski hokejaš Maksim Sušinski i dodao:

- Zašto se Finci ponašaju tako podlo? Što je pas manji, to više laje. Vidite ko laje: Estonija, Letonija, Poljska i Finska. Ovde čak nisu u pitanju ni sport ni politika, nego ljudske stvari, jer ne možete odbiti lečenje bolesnoj osobi.

BONUS VIDEO - Partizan proslavio 30 godina od najvećeg uspeha srpske klupske košarke

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!