RUKOMETAŠI STIGLI NA KORAK DO SP: Treba nam 60 super minuta

POBEDOM nad Slovenijom (34:31) u Celju, rukometna reprezentacija Srbije zakoračila je na prag Svetskog prvenstva (od 13. do 29. januara 2023. u Švedskoj i Poljskoj). Preostalo je još da se u revanš meču baraža u Kragujevcu (subota, 18.00) sačuva prednost od tri gola razlike.

РУКОМЕТАШИ СТИГЛИ НА КОРАК ДО СП: Треба нам 60 супер минута

FOTO: N. Paraušić

Euforija je velika, favorizovani rival je u jednom trenutku bio na kolenima, ali je nokaut "orlova" izostao i prednost koja je u jednom trenutku iznosila i sedam golova razlike, prepolovljena je u poslednjih deset minuta okršaja u dvorani "Zlatorog".

Zbog toga selektor Toni Đerona, iako presrećan zbog dobijenog prvog poluvremena sa "deželom", upozorava da je posao tek napola gotov i da će u Kragujevcu biti neophodno još jedno ovakvo izdanje kako bi se čekirala mundijalska viza.

- Ostvarili smo veoma važnu pobedu, ali ima još 60 minuta da se igra, protiv odličnog tima, kao što je Slovenija. Imali smo povremeno i šest golova prednosti, ali smo im dozvolili da se vrate. Pobeda je odlična, ali potrebno nam je 60 super minuta u subotu u Kragujevcu da dođemo do Svetskog prvenstva - konstatovao je Španac posle meča u Celju.

Srbiju je do pobede vodio tandem Benfike u sastavu Petar Đorđić (osam golova) i Lazar Kukić (šest). Poverio je Đerona sjajnim bekovima ključeve napada i to mu se na kraju isplatilo.

- Stvarno sam ponosan na našu ekipu. Od početka smo svi stajali kao jedan. Bila je neverovatna ta emocija, to zajedništvo od prvog do poslednjeg minuta. Kada sam to osetio znao sam da ne možemo da izgubimo. Bez obzira na kvalitet ekipe kao što je Slovenija. U situacijama kada su ekipe ujednačene, odlučuju sitni detalji. U Kragujevcu neće biti nimalo lakše, već i teže, jer su sada oni pod moranjem, a na nama je da pokažemo da to možemo da učinimo - istakao je raspucani Šapčanin, Đorđić.

MAKSIMUM Petar Đorđić/FOTO: N. Paraušić

Retko viđena kanonada

KOLIKO je napadački inspirisana bila reprezentacija Srbije u Celju, govori i podatak od 20 postignutih golova za poluvreme. Toliko primljenih pogodaka Slovenija posle prvih 30 minuta igre nije imala punih osam godina, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, još od okršaja sa Islandom (15:20), koji je "Dežela" odigrala 3. aprila 2013.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIN PRVAK TURSKE: Slobodan Kovač i bankari” zaključali šampionsku krunu