ZAPLENJENA IMOVINA RUSKOM VOZAČU F1: Nije im dovoljno što su Mazepinu dali otkaz, sada mu oduzimaju milione evra vredan stambeni kompleks

Milica Ostojić

11. 04. 2022. u 17:37

NASTAVLjA se zaplena imovine ruskim državljanima na Apeninskom polustrvu. Na nišanu su sada ruski vozač Formule 1 Nikita Mazepin i njegova porodica, kojima je „zamrznuta“ imovina u vrednosti od 105 miliona evra u Olbiji (Sasari) na Sardiniji, nakon što je EU uvela sankcije ruskim građanima.

ЗАПЛЕЊЕНА ИМОВИНА РУСКОМ ВОЗАЧУ Ф1: Није им довољно што су Мазепину дали отказ, сада му одузимају милионе евра вредан стамбени комплекс

FOTO: EPA

Mazepin je 5. marta dobio otkaz u timu Has, a potom je usledila, po nalogu italijanskog Ministarstva za finansije, zaplena imovine koju je sprovela Finansijska policija, a uz njega se navodi i ime njegovog oca Dmitrija Arkadijeviča Mazepina.

Reč je o stambenom kompleksu u Olbiji, imovina se pripisuje njima iako je u vlasništvu jedne „strane korporacije“, stoji u obrazloženju Finansijske policije.

U Italiji je još 22. marta popisana vrednost imovine ruskih oligarha, ali ne samo njih već i manje bogatih građana koja je zaplenjena i već je bila premašila cifru od jedne milijarde evra.

I nije reč samo o jahtama, luksuznim vilama, već i o firmama u koje su investirali ruski državljani.

BONUS VIDEO - Da li je Partizan oštećen?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna