JOKIĆ I STOJAKOVIĆ U DRUŠTVU DRAŽENA, KUKOČA I SABONISA: NBA liga izabrala prvu i drugu petorku sastavljenu od igrača iz Evrope (FOTO)

Novosti online

11. 04. 2022. u 16:10

NIKOLA JOKIĆ i Predrag Stojaković izabrani su u drugu najbolju petorku Evropljana u NBA ligi, a društvo im prave Toni Kukoč, Dražen Petrović i Arvidas Sabonis. Jedan od igrača sa protora bivše Jugoslavije našao je mesto i u prvoj postavi.

ЈОКИЋ И СТОЈАКОВИЋ У ДРУШТВУ ДРАЖЕНА, КУКОЧА И САБОНИСА: НБА лига изабрала прву и другу петорку састављену од играча из Европе (ФОТО)

FOTO: NBA

Ta čast, da se nađe u društvu koji čine Toni Parker, Dirk Novicki, Janis Adetokumbo i Pau Gasol, pripala je slovenačkom reprezentativcu Luki Dončiću.

FOTO: NBA

Od srpskih košarkaša bio je nominovan i Vlade Divac, a u užem krugu našli su se i Goran Dragić, kao i Dino Rađa. Bilo bi zanimljivo da je jedan od njih trojice svoje mesto našao u drugoj petorci umesto Sabonisa, pošto bi u tom slučaju ona bila sastavljena isključivo od Ex-Yu igrača.

U izboru za najbolje petorke Evropljana učestvovali su sa po 50 odsto vrednosti, glasovi navijača i specijalnog žirija koji su činile slavne ličnosti, novinari i košarkaški stručnjaci.

Izbor je upriličen u čast 75. godišnjice najjače košarkaške lige na svetu, a pored ovoga birano je i 75 najboljih igrača svih vremena, najveća dinastija lige, za koju su prglašeni Čikago bulsi iz 90-ih, najlepši dres (Toronto reptors 1998/99), dok je za najslavniji evropski trenutak u NBA titula šampiona lige koju je 2011. Dalasu doneo Dirk Novicki.

BONUS VIDEO - Ko je bolji fudbaler, Novak ili Nejmar?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

REAL SAZNAO RIVALA! Virtus nije imao rešenje za Hauarda, Ćus čeka Ivanovića