TOTALNO LUDILO NA SP U HOKEJU! Francuska i Austrija zamenile Rusiju i Belorusiju, Finci promenili halu jer su vlasnici ruski državljani

Novosti online

19. 03. 2022. u 14:14

IZVRŠNI odbor Međunarodne federacije hokeja na ledu (IIHF) doneo je odluku da će reprezentacije Francuske i Austrije zameniti Rusiju i Belorusiju na planetarnom šampionatu čiji je domaćin Finska od 13. do 29. maja.

ТОТАЛНО ЛУДИЛО НА СП У ХОКЕЈУ! Француска и Аустрија замениле Русију и Белорусију, Финци променили халу јер су власници руски држављани

FOTO: EPA

Ove dve selekcije su najbolje rangirane posle onih koje učestvuju na Svetskom prvenstvu elitne grupe u Finskoj.

Francuzima će to biti prvo učešće u elitnoj grupi od 2019. godini. Međutim, u Prvoj A diviziji nisu ni zaigrali, jer su svi turniri u 2020. i 2021., osim elitne grupe, bili otkazani zbog pandemije izazvane koronavirusom.

Francuska će u Finskoj zameniti Rusiju u grupi A čiji je domaćin Helsinki, a u kojoj se još nalaze branilac titule Kanada, Nemačka, Švajcarska, Slovačka, Danska, Kazahstan i Italija.

Mečevi grupe A premešteni su iz Helsinki hali dvorane, kapaciteta 14.000 mesta u mnogo manju Ledenu dvoranu, zato što je prethodna u vlasništvu Romana Rotenberga i Genadija Timčenka, koji su proglašeni oligarsima i bliskim putinovim saradnicima?!

Austrija će biti smeštena u grupu B čiji je domaćin Tampere, a u njoj će se takmičiti sa reprezentacijama Finske, Švedske, SAD-a, Češke, Letonije, Norveške i Velike Britanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna