"NEĆEMO OVDE DA STANEMO!" MVP Novica Bjelica, posle Kup slavlja Partizana, o ambicijama crno-belih

TROFEJ na koji se čekalo 32 godine ponovo je u vitrini odbojkaša Partizana. Pobedom nad Mladim radnikom u Lajkovcu (3:1), crno-beli su osmi put postali osvajači Kupa Srbije, a ogroman doprinos stigao je od veterana - Novice Bjelice (39), koji je u veliki trijumf sebe utkao sa 14 poena, za koje je nagrađen MVP nagradom završnog turnira.

НЕЋЕМО ОВДЕ ДА СТАНЕМО! МВП Новица Бјелица, после Куп славља Партизана, о амбицијама црно-белих

OSS

Ipak, iskusni Bjelica u tandemu sa dugogodišnjim prijateljem, bivšim saigračem a sada i trenerom Bojanom Janićem ne želi da se zaustavi na ovome, već želi da i u plej-ofu prvenstva stigne do završnice.

- Sigurno da nam je drago zbog pobede, frapantan je podatak da je Partizan toliko dugo čekao na trofej... - počinje Bjelica sumiranje utisaka u telefonskom razgovoru za "Novosti". - Opravdali smo ulogu blagog favorita koja nam je nametnuta. Drago mi je i zbog mladih igrača, za koje se nadam da je ovo tek početak osvajanja trofeja. Igrali smo dobru, modernu odbojku i nismo podlegli pritisku.

Bjelica se letos, posle 18 godina avantura po inostranstvu, vratio u srpsku odbojku. I to na nagovor prijatelja Janića, s kojim je napravio prve odbojkaške korake u tinejdžerskom dobu.

U TRENERE - MANjE NEVEROVATNO

NOVICA Bjelica nema u planu da se, poput prijatelja Janića, posveti trenerskom poslu, ali i dalje ostavlja sve opcije otvorenim.

- Rekao sam i ranije da nema šanse da se bavim trenerskim poslom posle završetka karijere. Ali, sve što sada mogu da kažem jeste da mi to deluje manje neverovatno nego što je to bio slučaj - kaže Bjelica i ostavlja blagu nedoumicu.

- Bilo je dosta razgovora u poslednje dve-tri godine u vezi s tim, pričali smo više puta o tome da ja dođem. Sa Bojanom sam najbolji prijatelj, ima razumevanja za mene, zna mi sve prednosti i mane... Nekad mi i kroz prste progleda, a ja se trudim da mu što više uzvratim na terenu. Ovi mladi momci imaju privilegiju da im je Bojan trener, a ja se trudim da iskustvom maksimalno podignem - ističe prekaljeni veteran.

Odbojkašima Partizana predstoji plej-of domaćeg prvenstva, a prvi rival crno-belima biće ekipa Ribnice.

- Kup je specifično takmičenje, nekada u njemu može da trijumfuje i ekipa iz senke, ali u prvenstvu uvek najbolji pobeđuje. Ne zadovoljavamo se ovim, sinoć smo slavili, a danas se već okrećemo utakmici sa Ribnicom. Očekujem veoma neizvestan plej-of, možda blagu ulogu favorita ima Vojvodina, ali verujem da ćemo se boriti do kraja - podvlači Bjelica.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna