NOVA ENERGIJA ZA 2024. Najbolji vaterpolisti Srbije sa puno optimizma ulaze u novi olimpijski ciklus, a prvi test - Hrvati

S. Krstović

03. 01. 2022. u 22:20

NEOBIČNO je bilo na prvom treningu vaterpolista. Olimpijski pobednici su počeli trodnevne pripreme sa Hrvatima bez svojih legendi, ali sa nekim novim klincima koji su budućnost trofejnog sporta. Na neki način prijateljski duel koji se igra u utorak od 20. časova na bazenu SRPC "25. maj - Milan Gale Muškatirović" biće i uvod u novi ciklus, čija su kruna Igre 2024. u Parizu.

НОВА ЕНЕРГИЈА ЗА 2024. Најбољи ватерполисти Србије са пуно оптимизма улазе у нови олимпијски циклус, а први тест - Хрвати

FOTO: M. Vukadinović

- Veoma je dobro to što smo se okupili. Normalno, za tri dana ne može mnogo toga da se uradi. Ali važno je za ekipu koja bi trebalo da iznese sledeće godine do Pariza, da upozna novi stručni štab i da što brže počnemo da stvaramo lepu energiju koja bi trebalo da nam stvara dobre rezultate - ističe prekaljeni golman Branislav Mitrović.


Ova godine je posebna, jer će se u drugoj polovini maja odigrati SP u Fukuoki, a krajem avgusta počeće EP u Splitu...


- Mislim da ne treba da razmišljamo da li ćemo nešto ponoviti ili ne. Ova reprezentacije ima svoj renome, zna se da u svakoj utakmici idemo na pobedu, a na svakom takmičenju na zlato. S druge strane, igrači koji su ovde su najbolje što Srbija ima i već su pokazali kvalitet. Ceo ovaj ciklus, počevši od SP je jedan veliki izazov za sve nas, jedno novo dokazivanje i verujem da ćemo svi zajedno pristupiti tome - podvlači Mitrović.


Dobro je to što je velika većina igrača odranije u sistemu, da su već igrali na nekim takmičenjima...
- Dobro je rađeno svih ovih godina, jer smo svi mi igrali zajedno, tako da se dosta dobro poznajemo. Naravno, na velikom takmičenju nismo igrali, za to je potrebno vreme. Ali, ovo što vidim posle prvog treninga je da su svi raspoloženi da se podrede timu, da svoje znanje i umeće stave u službu timskog duha i rezultata - smatra Mitrović.

ENERGIJA Branislav mitrović i Dušan Mandić / FOTO: N. Paraušić


Naporan kalendar ne opterećuje najboljeg golmana na svetu.


- Mislim da je za mladu ekipu dobro da što više trenira, da igra što više utakmica, jer jedino tako će se iskristalisati neke stvari, da dođemo do pravih saznanja, koje mogu da donesu željene rezultate. A što se tiče opterećenja rezultatom, u Srbiji nikad nije ni veće, ni manje. Uvek se ide na najviši plasman. Sa kojim god timom izašli na bazen, bili favoriti ili ne, to je nešto što u nas usađuju od mlađih kategorija, tako da je to nama apsolutno normalno - ističe Mitrović.


Dušan Mandić primećuje da mu je malo neobično to što su se okupili u ovom sastavu.
- Dobro će nam doći prijateljska utakmica i treninzi sa Hrvatskom. Oni su u sličnoj situaciji kao i mi, biće opipavanja pulsa. A što se tiče uspeha, potrudićemo se da nastavimo starim putem, a videćemo da li će se to i desiti.


I kapiten Novog Beograda se slaže da je sve ovo uvod u olimpijski ciklus.
- Ovo su kratke pripreme, prave ćemo imati u aprilu. Ceo kalendar ove sezone je nepovoljan za sve i zgusnut, igraće SP i EP. Nova ekipa, nova energija, videćemo. Samo polako, potrebno je vremena, potencijal imamo, nesumnjivo i kvalitet, a kolimo ćemo se brzo sklopiti pokazaće vreme - podvlači Mandić.

RAŠOVIĆ: KRUNA JE U PARIZU

VIKTOR Rašović je svestan da svima predstoji velika borba za mesto u najboljem timu.

- Kruna ovog ciklusa su Olimpijske igre u Parizu. Ali, sva takmičenja do 2024. pokušaćemo maksimalno da iskoristimo, da stvaramo i podižemo formu iz dana u dan. Srbija kao Srbija uvek ima najviši cilj. Po meni imamo fantastičnu ekipu, a na svima nama je da uvek pružamo maksimum i da počnemo da se uigravamo, počevši od duela sa Hrvatskom - kaže mlađi Rašović.

MITROVIĆ: DA BUDEMO ŽIVI I ZDRAVI

SVI igrači poželeli su građanima Srbije srećnu Novu godinu, a Branislav Mitrović je istakao:
- U ovoj nesreći koja nas je zadesila želim, pre svega, da svi budemo živi i zdravi, ostalo je manje bitno.

Bonus video: SPORTISTA 2021. GODINE: Filip Filipović je jedan od najtrofejnijih srpskih olimpijaca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024