SRBI NA TEŠKOM ISPITU: Pakao do druge faze

S. K.

26. 12. 2021. u 22:35

"ORLOVI" od danas počinju da grade igru i taktiku za rukometno EP od 13. do 30. januara u Mađarskoj i Slovačkoj. Puleni Tonija Đerone su u paklenoj grupi u Segedinu, gde će se za prva dva mesta, koja vode u drugu fazu, boriti sa olimpijskim pobednikom Francuskom, vicešampionom Evrope Hrvatskom i Ukrajinom.

СРБИ НА ТЕШКОМ ИСПИТУ: Пакао до друге фазе

Foto: Nebojsa Parausic

Naši asovi su se večeras okupili u SC FSS u Staroj Pazovi.

- Želje i ambicije su uvek najviše, ali trebalo bi da budemo realni i da svi shvatimo da će biti vrlo teško biti među prve dve ekipe koje idu dalje. Jesmo početkom godine u kvalifikacijama pobedili i igrali nerešeno sa Francuskom, ali ona je šest meseci kasnije osvojila olimpijsko zlato u Tokiju. Hrvatska je podmladila selekciju, a sa nekoliko iskusnih igrača, koji mogu mnogo da doprinesu. Sigurno je da će biti teško, ali naša ambicija je da prođemo grupu. Jasno nam je da moramo da idemo korak po korak - ističe za "Novosti" golman Vladimir Cupara.

Sjajni čuvar mreže podvlači da neće biti nimalo lako ni sa Ukrajinom, koja je prvi rival na šampionatu.

- Njihova velika prednost je to što čak osmorica rukometaša igraju u Motoru iz Zaporožja, učesniku Lige šampiona. Svako dobro zna šta znači za neku selekciju kada ima osmoricu iz jednog kluba. Odlična su ekipa, zabranjeno je opuštanje i protiv njih. Jesu lakši rival u odnosu na Francusku i Hrvatsku, ali ako ne uđemo u svaku utakmicu 100 odsto maksimalno, možemo da imamo problema i sa Ukrajincima - naglašava Cupara.

Kao i uvek malo je dana za pripreme. Ali, primećuje "jedinica" Vesprema, kako je našoj selekciji tako je i ostalima. I opet će Nova godina i Božić da budu radni.

- Bilo bi dobro da imamo koji dan više za pripreme, kako bismo spremniji dočekali šampionat. Problem je i to što nam se igrači iz Nemačke pridružuju 1. januara, tako da ne možemo da uvežbamo sve što smo želeli. Ali, imaćemo tih desetak dana da pokušamo da uradimo najviše što možemo. Ovo će biti treći Božić zaredom koji nećemo slaviti sa porodicama, ali to je naš život, želja da budemo sa reprezentacijom i da pokušamo da napravimo dobar rezultat.

Pod komandom Đerone naši rukometaši su igrali sjajno u kvalifikacijama i sada sa daleko više samopouzdanja dočekuje EP.

- Đerona je napravila veliku stvar za godinu dana. Sigurno je da smo dobro savladali sistem i način rada koji zahteva selektor. Mešutim, trebaće nam vremena za ovo EP da napravimo neke nove akcije, šablone. Imamo kvalitet, dobar smo kolektiv, družimo se i van terena, imamo velike mogućnosti da napravimo nešto. Uspesi u kvalifikacijama vratili su nam želju, nadu i motivisano smo da uradimo nešto više i za državu i za nas - podvlači Cupara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)