TEKTONSKI POTRES, SRBINU BRIŠU GOLOVE: Dušan Vlahović ostaje bez Ronaldovog rekorda?!

D. N.

26. 12. 2021. u 15:41

DUŠAN Vlahović je opčinio Italiju, ali tamošnji fudbal bi možda mogao da doživi pravi tektonski potres koji će, kao jednu od svojih posledica, imati i rekord koji je Srbin dostigao.

ТЕКТОНСКИ ПОТРЕС, СРБИНУ БРИШУ ГОЛОВЕ: Душан Влаховић остаје без Роналдовог рекорда?!

Twitter / TacticalRole

Kada je nedavno dao golu u remiju sa Sasuolom, Vlahović je izjednačio čuveni rekord Kristijana Ronalda. Iako nije mala stvar dostići ono što može samo čuveni Portugalac, više se tog ostvarenja pisalo kako je ovaj 21-godišnjak reagovao kada ga je trener Vinćenco Italijano u 88. minutu izveo iz igre.

A Srbin je tom prilikom bio ljut, i to ne malo.

Međutim, to se ubrzo ostavilo po strani, istina uz jedan fantastičan tekst italijanskog novinara o tome kakav je, zapravo, Vlahović, pa je na red došao novi meč, a i novi odličan potez našeg reprezentativca. Ali, dok su već svi bili ubeđeni da je "Dušan izjednačio Ronaldov rekord", to bi moglo da se promeni.

Jer bi uskoro moglo da se desi da se obrišu dva prvenstvena gola srpskog reprezentativca. A evo i o čemu se radi.

Veliki problem u italijanskom fudbalu

Iako je Serija A, uveliko u jeku, moglo bi se da se dogodi da u nastavku sezone najkvalitetnije italijansko takmičenje ostane bez jednog kluba. Zapravo, već od 1. januara 2022.

Naime, povratniku u elitno takmičenje, FK Salernitani, preti izbacivanje iz lige jer i dalje nije pronašla novog vlasnika. Prvi čovek Lacija Klaudio Lotito i dalje preko posrednika vodi klub, što prema propozicijama nije dozvoljeno jer je, jelte, na čelu rimskih nebesko-plavih, koji su mu bili i ostali prioritet.

Navijači FK Salerntina - Foto: EPA-EFE/MASSIMO PICA

Kako prenose italijanski mediji, predsednik tamošnjeg Fudbalskog saveza Gabrijele Gravina je u sedmici za nama istakao da ako klub iz Salerna ne pronađe novog vlasnika do 31. decembra, "izleteće iz Serije A dan kasnije".

Problem je taj što se novi kupac ne nazire, a još uvek nijedna ponuda nije stigla. A problem je što bi izbacivanje Salernitane dovelo i do "prestanka važnosti" rečenice da je Vlahović oborio čuveni Ronaldov rekord.

Vlahović, Salernitana i rekord koji "visi"

Salernitana, koja se posle 22 godine vratila u Seriju A, posle 18. kola zauzima poslednje 20. mesto na tabeli sa samo osam bodova. I, nedavno je igrala sa Fiorentinom, a tom prilikom je zablistao - baš Dušan Vlahović.

Vlahović je na pomenutoj utakmici dao dva gola, od kojih je prvi pravo fudbalsko remek-delo, ali bi ti pogoci mogli da se obrišu 31. decembra.

Dušan Vlahović slavi jedan od dva gola u pobedi Fiorentine nad Salernitanom - Twitter / TacticalRole

Naime, ako Salernitanu izbace iz Serije A, onda se brišu i svi njeni rezultati, a samim time i svi pogoci koje je dala, odnosno primila. 

Vlahović bi tako ostao bez dva na svom kontu, a time i bez deobe "Ronaldovog rekorda", pa bi Portugalac sačuvao prvu poziciju na "večnoj listi.

Gde će Dušan Vlahović nastaviti karijeru?

Dušan Vlahović, koji je dao 43 gola na 95 utakmica za Fiorentinu, po svoj prilici će uskoro otići iz kluba iz Firence. Gde tačno, nagađaju brojni mediji, kako u Italiji, tako i širom Evrope.

Spominje se toliko giganata fudbala, svaki od njih je "već viđen kao nova Vlahovićeva destinacija", da je ostalo "samo" da se transfer realizuje. Iako to baš ne ide tako lako...

Ono što je sigurno, to je da bi eventualni odlazak u neki veliki evropski klub tokom predstojećeg, januarskog prelaznog roka, sigurno oborio rekord srpskog fudbala. Bar ako je suditi po tvrdnji "Gazete delo sport" da će "Fiorentina Vlahovića pustiti ove zime ako neko pošalje ponudu u rangu od oko 100 miliona evra".

Ako Vlahović pređe u nekog velikana za sumu koju je pomenula "Gazeta delo sport", izbiće na prvo mesto kada se radi o listi najskupljih transfera nekog srpskog igrača. A evo i koji naši fudbaleri drže vrh te liste:

10. mesto - Aleksandar Mitrović (Anderleht - Njukasl) 18,5 miliona evra

9. mesto - Nikola Maksimović (Torino - Napoli) 21 milion evra

8. mesto - Luka Jović (Benfika - Ajntraht) 22,34 miliona evra

7. mesto - Aleksandar Kolarov (Lacio - Mančester siti) 23,86 miliona evra

6. mesto - Aleksandar Mitrović (Njukasl - Fulam) 24,7 miliona evra

3. mesto - Savo Milošević (Saragosa - Parma) 25 miliona evra

3. mesto - Nemanja Matić (Benfika - Čelsi) 25 miliona evra

3. mesto - Lazar Marković (Benfika - Liverpul) 25 miliona evra

2. mesto - Nemanja Matić (Čelsi - Mančester junajted) - 44,7 miliona evra

1. mesto - Luka Jović (Ajntraht - Real Madrid) - 60 miliona evra

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)