UPISALI TROJKU: Vaterpolisti Radničkog ostvarili prvu pobedu u Ligi šampiona

V. N.

15. 12. 2021. u 17:45

KONAČNO su se radovali i vaterpolisti Radničkog u Ligi šampiona.

УПИСАЛИ ТРОЈКУ: Ватерполисти Радничког остварили прву победу у Лиги шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Kragujevčani su u petom kolu grupe A savladali Dinamo iz Tbilisija sa 14:7 (4:2, 3:1, 2:1, 5:3) i zahvaljujući ostalim rezultatima uhvatili priključak u borbi za F8, od 30. juna do 2. jula u Beogradu. Šumadinci idućeg utorka igraju sa Barselonetom, koja je ispustila pobedu protiv Ferencvaroša - 12:12.

Filip Janković i drugovi bili su favoriti i pre meča. Tu ulogu su opravdali već na startu kada su stekli prednost od tri gola. Pravi lider ekipe bio je Miloš Ćuk sa četiri gola, a u listu strelaca upisali su se i: Lukić 3, Branković 2, Radulović, Krug, Toholj, Miličić i Vrlić.

Kragujevčanima su išli naruku i ostali rezultati, tako da ukoliko naprave brejk u gostima ravnopravno će se boriti za jedno od tri mesta koja vode na finalni turnir. Četvrto je rezervisano za domaćina, Novi Beograd.

"Vukovima" je preksinoć pet sekundi pre kraja ceo plen iz ruku uzeo Boris Vapenski, koji je svojim trećim golom doneo bod Breši na "11. aprilu" - 11:11 (3:2, 0:2, 4:3, 4:4). Gol za prvaka Italije postigao je i Đorđe Lazić. Inače, utakmica je bila puna obrta. Breša je sredinom treće četvrtine vodila sa 6:3, da bi Novi Beograd početkom poslednjeg perioda preokrenuo na 9:7. Imali su domaćini i 11:9, ali su gosti za 80 sekundi izjednačili. Novobeograđani su idućeg utorka gosti Dinama iz Tbilisija.

Peto kolo obeležio je i Filip Filipović, koji je postigao pet golova za Olimpijakos protiv splitskog Jadrana - 12:10.

Crvena zvezda je sinoć u grupi B odmerila snage sa Jugom, a iduće srede putuje u Bukurešt, na megdan Steaui.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)