PARTIZAN JESENJI PRVAK! Crno-bele majstorije za goleadu (VIDEO)

Novosti online

15. 12. 2021. u 14:09

FUDBALERI Partizana osvojili su titulu jesenjeg šampiona Srbije, pošto su kolo pre kraja stekli nedostižnih pet bodova prednosti ispred večitog rivala Crvene zvezde. crno-beli su savladali Metalac u gostima sa 3:0.

ПАРТИЗАН ЈЕСЕЊИ ПРВАК! Црно-беле мајсторије за голеаду (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Golove za Partizan postigli su Menig (dva) i Šćekić.

Bila je ovo jedna od najboljih, ako ne i najbolja partija holandskog fudbalera otkad je obukao crno-beli dres. Prvi gol postigoa je posle manje od tri minuta iz akcije u kojoj je sarađivao sa Markom Milovanovićem, čiju brilijantnu asistenciju je pretvorio u gol oštrim i preciznim udarcem po zemlji u malu mrežu iza druge stative.

Nedugo zatim, pgodio je i stativu, a prava je šteta što njegovo dodavanje petom nije u gol pretvorio Miloš Jojić jer je loše zahvatio loptu.

Šćekić je u 28. minutu povisio na 2:0 projektilom sa ivice kaznenog prostora, a desetak minuta kasnije, vezista crno-belih asistirao je Menigu za njegov drugi pogodak. Oslobodio se Holanđanin čuvara fintom i poslao loptu na gotovo isto mesto na koje i Šćekić nepto ranije.

Iako nije bilo golova do kraja utakmice, Partizan je nastavio sa dominacijom na terenu. Po izlasku Meniga i Milovanovića nekoliko prilika propustio je rezervista Holender, ali rezultat se nije menjao.

Partizan će Novu godinu dočekati na prvom mestu jer ima pet bodova prednosti nad Zvezdom, kolo pre kraja. Metalac je ostao na deobi poslednjeg mesta sa Novim Pazarom i kragujevačkim Radničkim. 

DRUGO POLUVREME

90'- Kraj utakmice na stadionu kraj Despotovice.

87' - Prošao je Pantić po levoj strani a kada je pokušao da centrira nije dobro iskontrolisao loptu.

85' - Malo šta se dešava na terenu. Crno-beli polako privode kraju utakmicu i spremaju se za slavlje zbog osvajanja nezvanične titule jesenjeg šampiona.

77' - Slobodan udarac izveo je Urošević, ali je lopta bila više plasirana nego jaka pa Savić nije imao mnogo problema da spreči pogodak.

73' - Jočić menja Đurića kod Metalca, a Smiljanić Jojića i Pavlović Zdjelara u Partizanu.

71' - Korner za Partizan posle akcije Jojića i novog pokušaja Holendera koj ije iz blizine glavom bio zamalo neprecizan.

69' - Nova prilika za Holendera. U poslednjem trenutku ispred njega je intervenisao Bačkulja, malo skrenuo let lopti, dovoljno da je mađarski reprezentativac ne zahvati kako je želeo. Akciju je započeo Pantić na sredini terena, odlično uposlio Uroševića na levom krilu koji je poslao u srce šesnaesterca.

67' - Zapretili su posle dužeg vremena i domaći preko Stuparevića, ali intervenišee Vujačić. 

65'- Holender je okušao udarac samo tri minuta od ulaska u igru. Bio je to solidan pokušaj, ali ništa više od toga.

62' - Hokejaška izmena u Partizanu. Ulaze Holender, Jović i Pantić, umesto Meniga, Milovanovića i Šćekića.

60' - Imao je Partizan priliku da inicijativu kruniše još jednim golom, ali je Milovanović napravio faul u napadu.

57' - Došlo je do dvostruke izmene u Metalcu, izašli su Krajišnik i Cvetković, a njihova mesta zauzeli su Bačkulja i Furtula.

56' - Nemanja miletić je uputio dubinsku loptu do Milovanovića koji je tukao iz solidne pozicije. Odbijenu loptu šalje Jojić preko gola, ali na kraju akcije svirana je nedozvoljena pozicija mladom napadaču crno-belih.

55' - Korner na prvu stativu izvodi Jojić, bilo je malo gužve, ali bez veće opasnosti po gol Savića.

47' - Nastavio je Partizan sa ofanzivom iz prvog dela. Pokušao je glavom Milovanović, ali je Savić ukrotio njegov udarac. 

46' - Počeo je drugi deo utakmice na stadionu kraj Despotovice. Nema promena u ekipama.

Partizan je posle prvih 45 minuta na dobrom putu da kolo pre kraja osigura jesenju titulu. Devet puta su igrači u belim dresovima šutirali ka golu Metalca, sedam puta u okvir. Tri lopte zaršile su iza leđa golmana domaćih Savića, koji je imao i dve odlične intervencije, a po jednom su ga spasile stativa i štoper Vasiljević, koji je jednu loptu sa putanje ka golu prosledio u korner.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

43' - Nova prilika za crno-bele, malo je nedostajalo da se Urošević iskupi za ovaj žuti karton. poveo je kontru preko skoro celog terena, predriblao usput nekoliko igrača Metalca, uposlio je Jojića na levom krilu, ovaj uputio centaršut ka dvostrukom strelcu Menigu koji nije uspeo da zahvati loptu makazicama. Šteta, bio bi to prelep gol.

41' - Prvi žuti karton za igrače Partizana, upisan je Urošević.

37' - 0:3 MENIG!!! Šćekić ovaj put u ulozi asistenta.

 

35' - Jojić je upropastio priliku da donese 3:0 za Partizan. Šteta, jer mu je sjajno asistirao Menig, petom.

Živković je asistent.

 

28'- 0:2 ŠĆEKIĆ! Fenomenalan gol veziste crno-belih. Primio je loptu na ivici šesnaesterca i šutirao kroz šumu nogu domaćih igrača - pravo pod prečku!

25'- Sa istog mesta je izveo jojić novi slobodan udarac, opet je lopta bila upotrebljiva, ali se sve završilo mnogo mirnije nego pre četiri minuta.

21' - Jojić odlično centrira sa leve strane, odbrana Metalca jedva interveniše, lopta je bila na putu u mrežu, ali je Vasiljević uspeo da je pošalje u korner. Posle udarca iz ugla Vujačić pokušava glavom, ali je izblokiran.

19' -  Stativa za Partizan! Menig je šutirao, Savić uspeo malo telom da preusmeri loptu da ona umesto u mrežu udari u stativu i vrati se u polje.

14' - Dominira Partizan i dalje, opet je mladi Marko Milovanović imao izglednu priliku. Jedva je Savić uz pomoć Vlalukina sprečio napadača crno-belih da izađe sam pred prazan gol.

11'- milovanović je najagilniji u redovima Partizana, okušao je udarac u 11. minutu, ali tukao je u golmana Savića. jojić je bio asistent.

8' - Zdjelar pokušava iz daljine, ali je loše zahvatio loptu koja ide daleko od gola.

7' - Nastavljaju se napadi Partizana, Jojić je pokušao posle kornera sa desne strane i gužve u šesnaesetrcu.

Predivna akcija crno-belih, asistent je bio Marko Milovanović.

3' - 0:1! Vodi Partizan golom Meniga!

1' - Počela je utakmica u Milanovcu.

Crno-beli bi pobedom stekli pet bodova prednosti nad večitim rivalom Crvenom zvezdom i pred poslednje kolo u kalendarskoj godini obezbedili da prezime na čelu tabele fudbalskog šampionata Srbije.

METALAC – PARTIZAN 0:3

(Menig 3', 37' ; Šćekić 28')

Stadion Metalca u Gornjem Milanovcu;

Sudija: Marko Ivković

Metalac (4-2-3-1): Savić – Vlalukin, Vasiljević, Mlađović, Antonijević – Fićović, Stojić – Cvetković (od 57' Furtula), Krajišnik (od 57' Bačkulja), Đurić (od 73' Jočić)– Stuparević

Partizan (3-4-2-1): Popović – Saničanin, Vujačić, Miletić – Živković, Zdjelar (od 73' Pavlović), Šćekić (od 62' Pantić), Urošević – Menig (od 62' Holender), Jojić (od 73' Smiljanić)– Milovanović (od 62' Jović)

Kad je reč o utakmici s Metalcem trener Partizana Aleksandar Stanojević istakao je da će njegova ekipa dati svoj maksimum da ostvari novu pobedu.

– Odlagala se utakmica protiv Metalca, ali nadamo se da će sutra biti odigrana. Nikom nije bilo u interesu da se odlaže. Ljudi su sve uradili da očiste sneg i koliko imamo informaciju biće sve spremno za sutra. Nadamo se da će uslovi biti dobri i da ćemo ostaviti dobar utisak. Zdravstveno stanje je isto kao i do sada. Tu je Danilo Pantić koji se vraća polako i videćemo na treningu današnjem da li će moći na put, rekao je Stanojević.

Teren će biti problematičan s obzirom na obilne padavine tokom vikenda.

– Problem svima nama, koji se borimo za svoje ciljeve. Svima je problem teren. Decembar je, kasno je, i biće vrlo važan faktor. Ne slažem se da je svima isti teren. Ekipi koja je favorit odgovaraju bolji vremenski uslovi. To nam je motivacija da u datom trenutku da povećamo prednost u odnosu na večitog rivala. Ali nije lako igrati utakmicu posle Evrope, po ovakvom vremenu. Ako smo do sada ulazili sa 500, 600 odsto, sada ćemo ući sa 800 odsto motivacije.

Za današnji meč Stanojević se opredeli o za odbranu sa tri štopera, a u timu nema od ranije povređenih Lazara Markovića, Natha i Rikarda Gomeša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije