RUKOMETAŠICE VEČERAS STARTUJU NA SP: Bitka do poslednje lopte

S. K.

03. 12. 2021. u 08:00

ODVAŽNO i disciplinovano. To od rukometašica traži selektor Uroš Bregar. Naša podmlađena selekcija večeras (20.30), u prvom kolu grupe B u Liriji kraj Valensije, protiv Poljske startuje na 25. Svetskom prvenstvu u Španiji.

РУКОМЕТАШИЦЕ ВЕЧЕРАС СТАРТУЈУ НА СП: Битка до последње лопте

FOTO: RSS

Srpkinje obećavaju da će sve učiniti da pobede neugodnog rivala, kako bi sa još više samopouzdanja dočekale preostale rivale u grupi: Kamerun i Rusiju.

- Poljska ekipa je visoka i krupna, trče dobro polukontre. Ono što bi prvenstveno trebalo da odigramo je dobra i agresivna odbrana i moraju da se zaustave Kobilinska i Bizdra, koja je srce ekipe, motor, tako da na nju moramo da obratimo posebnu pažnju - ističe za sajt RSS selektor Bregar.

Slovenački stručnjak nije opteretio devojke plasmanom na SP, ali im je naglasio šta od njih očekuje:

- Mora da bude borba za svaku loptu, za svaku odbranu, važno je koliko ćemo faulova napraviti, kako precizniji da budemo u napadu i biće još mnogo zadataka. Mislim da nas danas očekuje baš dobra utakmica.

Devojke su već trenirale i u dvorani u Liriji kako bi osetile ambijent. Strateg Srbije se još jednom osvrnuo na pripreme u Beogradu.

- U Srbiji smo imali dva kontrolna meča protiv Severne Makedonije, kako bih video ko je u kakvoj takmičarskoj formi. Trenirali smo i ovde, a još su pod znakom pitanja Jovana Kovačević i Kristina Liščević. Uradićemo još neke kontrolne testove za njih kako bismo znali da li mogu da nam pomognu na startu šampionata - naglašava Bregar.

Selektor Srbije je zbog toga na put poveo i Aleksandru Vukajlović. Ono što ga hrabri je atmosfera u ekipi:

- Dobro je da izgledamo kao kolektiv, to je veoma bitno, a ja kao trener više volim radnu atmosferu. Ona je baš pozitivna, kako bi i trebalo da izgleda, i idemo sa dobrom energijom u utakmicu sa Poljskom.

Tamara Radojević ističe da je prva utakmica na Šampionatu najvažnija:

- Sve teče po planu, pozitivna je atmosfera, ali uvek je, ko god da je protivnik, jači ili slabiji, prva utakmica i najteža. Poljska nije nimalo laka ni naivna ekipa, jeste da smo igrali sa njima u prethodnom baražu za Svetsko prvenstvo i pobedili ih sa 14 golova razlike, ali to ne bi trebalo da znači da bi današnji meč trebalo da olako shvatimo. Moramo da budemo borbene i ako budemo disciplinovane u odbrani, rezultat će biti pozitivan. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)