"DA NIJE NEKA GREŠKA?" Legendarni kapiten Jugoslavije posle 40 godina saznao da je bio u izboru za Zlatnu loptu

Novosti online

01. 12. 2021. u 22:29

NEKADAŠNjI reprezentativac Jugoslavije Zlatko Vujović tek posle 40 godina saznao je da je 1981. bio u konkurenciji za Zlatnu loptu Frans fudbala.

ДА НИЈЕ НЕКА ГРЕШКА? Легендарни капитен Југославије после 40 година сазнао да је био у избору за Златну лопту

FOTO: Arhiva novosti

Prestižno priznanje dodljeno je pre dva dan a po 65. put, a sedmi put laureat je postao Lionel Mesi, što je izazvalo dosta polemika među fanovima, ali i među stručnjacima.

Vujović je zauzeo 19. mesto u godini u kojoj je Zlatnu loptu, po drugi put uzastopno, osvojio Nemac Karl Hajnc Rumenige. Tačnije, sa četiri glasa podelio je 19. poziciju sa Englezom Trevorom Brukingom.

- Pa to mi je prvi glas. Nisam imao pojma. Nisam čitao novine. Igrao sam fudbal, mislio sam na teren i utakmice, ne na medije. Da se taj nije prevario ko je glasao za mene? Možda je to bila neka greška? Kad to čujem, kod mene izaziva zadovoljstvo. Jedan glas da sam dobio u izboru za najboljeg u Evropi, kamoli četiri, bilo bi super - rekao je Zlatko Vujović za zagrebačke Sportske novosti.

Zlatko je te godine bio poglašen za najboljeg igrača Jugoslavije u izboru Sportskih novosti, a 40 godina kasnije od njih je saznao da je bio u Top 20 igrača Starog kontinenta (u to vreme ova nagrada dodeljivala se za najboljeg igrača Evrope).

- Nisam pratio ni taj izbor za najboljeg igrača Jugoslavije, ali na kraju su mi javili da sam pobednik za jedan bod ispred Velimira Zajeca i Safeta Sušića. Takvih igrača da nisam mogao da verujem. Pa ja sam pred Zajecom i Sušićem stajao “u stavu mirno”. Oni su bili svetski igrači - dodao je Vujović, koji je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 70 utakmica i postigao 25 golova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)