UMETNIČKO KLIZANJE IMA NOVU KRALJICU: Ruskinja oborila tri svetska rekorda sa samo 15 godina (VIDEO)

Novosti online

27. 11. 2021. u 20:46

UMETNIČKO klizanje je doživelo ne jedno, nego tri obaranja svetskih rekorda od strane jedne takmičarke.

УМЕТНИЧКО КЛИЗАЊЕ ИМА НОВУ КРАЉИЦУ: Рускиња оборила три светска рекорда са само 15 година (ВИДЕО)

Tanjug/AP

I to zahvaljujući potpuno nestvarnim bravurama 15-godišnjakinje.


Kamila Valijeva je na Kupu Rusije u Sočiju došla do trofeja, oborišvi najpre svetski rekord u kratkom programu, potom u slobodnom, a onda i ukupnim rezultatom.


U prvom nastupu, u petak, ona je postavila novi svetski rekord, i to rezultatom od 87,42 boda, čime je nadmašila dotadašnji najbolji rezultat u istoriji, koi je sa 85,45 držala njena sunarodnica Alena Kostornaja. 


A potom je Valijeva u slobodnom programu zadivila sudije, dobila je 185,29 poena, čime je oborila svoj i svetski rekord od 180,89.


Kada se sve sabralo, 15-godišnjakinja je došla do 272,71 boda, a to je bio i njen treći svetski rekord oboren na ovom takmičenju (prethodni najbolji rezultat svih vremena bio je, takođe, u njenom vlasništvu - 265,08).

U Rusiji je svet zadivila i jedna još mlađa klizačica, koja je prva izvela skok koji je dosad bio "rezervisan" samo za muške takmičare.

Kamila Varejevna Valijeva je rođena 26. aprila u Kazanju, dvaput je bila druga u prvenstvima Rusije, jednom juniorska šampionka zemlje, a onda je postala i svetska juniorska prvakinja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)