ЧУДО НА ЛЕДУ: Руска девојчица прва извела скок који су досад могли само мушкарци (ВИДЕО)

Новости онлине

27. 11. 2021. у 17:23

УМЕТНИЧКО клизнање је, изгледа, поново у моди.

ЧУДО НА ЛЕДУ: Руска девојчица прва извела скок који су досад могли само мушкарци (ВИДЕО)

Инстаграм / adeliya_petrosian

Томе у прилог иде и вест из Русије, у коме се појавила девојчица која може да изведе скок који је досад био "резервисан" само за мушкарце.


Она се зове Адеља Петросјан, има само 14 година и прва је на свету од свих клизачица која је успешно извела четвороструки Ритбергер:

Она је то урадила на такмичењу у Купа Русије у Перму.

Како јавља "Риа Новости", Петросјанова је "после овог скока извела и двоструки тулуп, али је жири (погрешно) сматрао да њен четвороструки Ритбергер није баш изведен у потпуности када се радило о последњем окрету око своје осе. Адеља је пробала да понови тај подвиг још једном, на истом такмичењу, али тада је пала".


Четвороструки окрети у скоку, бар када се о појединачној конкуренцији ради, до сада су углавном били посластица за оне који прате клизаче, јер је за клизачице то превише физички захтевно, пошто је потребно не само умеће, већ и велика снага да би се одразило довољно високо како би се четири пута тело окренуло око своје осе.


Ипак, Адеља Петросјан је показала да стижу нова времена, у коме ће и клизачице овим бравурама одушевљавати све љубитеље поменутог спорта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)