NA KORAK DO ISTORIJE: Jovana Preković u borbi za "kalendarski slem"

G. K.

20. 11. 2021. u 10:30

JOŠ korak je ostao Jovani Preković do istorije.

НА КОРАК ДО ИСТОРИЈЕ: Јована Прековић у борби за календарски слем

FOTO: KK Knjaz

Srpska karatistkinja će se danas od 17.20 u finalu SP u Dubaiju u kategoriji do 61 kilograma boriti sa Ukrajinkom Anitom Seroginom, a eventualnim trijumfom bi ostvarila svojevrsan rezultat u svetu  sporta.

KARATISTI IZBORILI FINALE

MUŠKA karate reprezentacija Srbije plasirala se u finale SP, pošto je posle velike borbe savladala Uzbekistan sa 3:2. "Orlovi" će se za titulu boriti u nedelju (19.05) sa Italijom.

Boje naše zemlje brane: Slobodan Bitević, Vladimir Brežančić, Stefan Joksić, Ljubiša Marić, Đorđe Salapura, Đorđe Tešanović i Bogdan Trikoš.

Članica KK Knjaz će, ukoliko danas pobedi, postati jedina karatistkinja koja je u istoj kalendarskoj godini objedinila titule olimpijskog, evropskog i svetskog prvaka. Inače, rođena Aranđelovčanka će se za planetarni tron sastati sa protivnicom koju je već savladala ove godine, u finalu kontinentalnog šamionata koji se održao krajem maja u Poreču (Hrvatska) rezultatom 2:0. Prekovićka je tada stigla do svog drugog najsjajnijeg odličja na prvenstvima Evrope (2017, 2021), a ukoliko izađe slavljenički iz današnje borbe stići će i do drugog najvišeg podijuma i na svetskim prvenstvima pošto je najbolja bila 2018. u Madridu.

Pored Jovane, za odličje, samo bronzanog sjaja, u prepodnevnim satima (10.40) će se boriti i Ivana Perović koja se u kategoriji preko 68 kilograma sastaje sa takmičarkom iz Kazahstana Sofijom Berlutsevom.

Na putu do meča za medalju, Ivana je pobedila prvo Volters Rošel iz Engleske (1:0), takmičarku iz Švajcarske Kaufman Fabijen (2:1), Anderson Lote iz Norveške (3:0), da bi zatim izgubila od Špankinje Tores Garsija Marije sa 0:1, a u borbu za bronzu ušla je nakon pobede sudijskom odlukom nad Mađaricom Pap Dorotjom u repasažu.

BONUS VIDEO: "AJ, PA, PUKNI ZORO!" U svlačionici Srbije veliko slavlje zbog plasmana na Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna