JAČI SMO OD AZURA: "Oni su talentovani, ali presudiće naše iskustvo"

S. KRSTOVIĆ

17. 09. 2021. u 08:00

"AZURI" su večita inspiracija evropskim prvacima. Odbojkaši su svoja prva dva zlata na šampionatima Starog kontinenta osvajali baš protiv Italijana, prvo 2001. u Ostravi (3:0) i drugo 2011. u Beču (3:1).

ЈАЧИ СМО ОД АЗУРА: Они су талентовани, али пресудиће наше искуство

FOTO: CEV

I mada deluje neobično, njihov sutrašnji (21.00) polufinalni duel u Katovicama biće prvi posle deset godina na evropskim prvenstvima.

- Italija je podmladila selekciju, napravila smenu generacija, i nova je prilično talentovana i na nju i te kako treba obratiti pažnju u budućnosti - ističe u razgovoru za "Novosti" korektor Srbije Dražen Luburić.

Italijani su posle Olimpijskih igara drastično promenili tim. Na klupu je umesto Blegnija seo Di Đorđi, u timu nema šestorice iz Tokija (Zajcev, Huantorena, Vetori, Pjano, Kovar, Kolači), tako da su sada uzdanice sjajni tehničar Đineli, Ancani, Mikoleti, Lavija... "Azuri" su briljirali u Ostravi, ostvarili sedam pobeda uz set količnik 21:2, u četvrtfinalu su pregazili Nemačku sa 3:0. Mada deluju impresivno, naši više vole što se sa njima bore za ulazak u finale.

- Ovo je moje treće uzastopno polufinale. Pre četiri godine Fortuna nam je okrenula leđa protiv Nemačke, jer smo ispustili 2:0. Srećom, utešili smo se bronzom. Sve nam se to vratilo 2019, kada smo postali prvaci Evrope. Nadam se da ćemo imati sreće i ove godine, naravno i znanja, umešnosti da prođemo u finale. Italija ima mnogo nadarenih i novih igrača. Ipak, smatram da smo kao tim i dalje u prednosti, da bi iskustvo trebalo da presudi u našu korist - naglašava Luburić.

Srbi su juče imali dva treninga uz rad u teretani. Vežbaće i danas i praviti plan za sutrašnji duel sa azurima, s kojima od 1995. uvek vode žestoke bitke.

- Napredujemo iz meča u meč. Kroz utakmice dobijamo smirenost i samopouzdanje. Zato se nadamo da ćemo se iz Katovica kući vratiti nasmejani - optimista je Luburić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna