TURNIR ŠAMPIONA U UŽICU: Jedinstvo čeka Zvezdu, Tent i Ub

Tanjug

07. 09. 2021. u 14:01

ŽENSKI odbojkaški klub Jedinstvo iz Užica organizuje Turnir šampiona 9. i 10. septembra u Hali sportova u Velikom parku, uz učešće Crvene zvezde, Tenta i Uba.

ТУРНИР ШАМПИОНА У УЖИЦУ: Јединство чека Звезду, Тент и Уб

FOTO: N. Janković

Sportski direktor OK Jedinstvo Vesna Čitaković Đurišić kaže da je ideja za ovaj turnir začeta pre dva meseca i da će Užičani imati priliku da gledaju dobru odbojku.

- Nadam se da će hala u Užicu ponovo biti hram odbojke i volela bih da Užičani dovedu decu, školarce kako bi videli kako je to nekada izgledalo - rekla je Čitaković Đurišić i podsetila da je Jedinstvo, pored Crvene zvezde, ženski klub sa najviše trofeja, a bio je i vicešampion Evrope.

FOTO: N. Janković

Trener Jedinstva Tomislav Kukanjac ističe da će predstojeći turnir odbojkašicama poslužiti kao dobar sparing.

- Na turniru ćemo videti gde se mi nalazimo po kvalitetu u odnosu na superligaške ekipe. Iako su oni favorizovani u duelu sa nama, to ne znači da se nećemo boriti, poen po poen, set po set. Pružićemo što bolji otpor, pa možda i pobedimo - kaže Kukanjac.

On dodaje da ekipi mnogo znači povratak odbojkašica Marije Tomašević i Anđele Nenadić.

- One su nam veliko pojačanje jer je ovaj igrački kadar prethodne godine imao tešku sezonu. Imamo talentovanu ekipu i mislim da smo na nivou Prve lige - objašnjava trener Jedinstva.

Kapiten Jedinstva Bojana Faćol tvrdi da su odbojkašice ovog kluba dobro trenirale i da je atmosfera u ekipi odlična, što je, kako kaže, najbitnije.

- Ovaj turnir je, pre svega, dobra prilika za nas jer je to dobar sparing. Daćemo maksimalan otpor i videti gde smo u odnosu na te bolje, superligaške ekipe. Željno iščekujemo Turnir šampiona - istakla je Faćol.

Turnir počinje u četvrtak u 17 časova, a ulaz je besplatan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)