TALENTI U PRESTONICI TRUBE: Kraljevački "Tehničar" uspešno organizovao odbojkaški kamp!

G.Ćirović

29. 07. 2021. u 16:44

ODBOJKAŠKI klub „Tehničar“ iz Kraljeva po 15. put je organizovao osmodnevni kamp za talentovane dečake i devojčice iz Svilajnca, Požarevca, Arilja, Trstenika, Lučana, Guče, Kraljeva, pa čak i Vašingtona i Kuvajta.

ТАЛЕНТИ У ПРЕСТОНИЦИ ТРУБЕ: Краљевачки Техничар успешно организовао одбојкашки камп!

FOTO: OK Tehničar

Za razliku od prethodnih 14 ovakvih skupova u Mitrovom Polju na Goču poviše Vrnjačke Banje, ovog puta ukupno 104 polaznika okupilo se u u Guči, kako bi u srpskoj prestonici trube, na kampu pod nazivom „Tehničar KV – Guča 2021.“, pod stručnim nadzorom renomiranih odbojkaških trenera usavršilo svoje znanje i proniklo u nove tajne magične igre na mreži.

- Imali smo predivne uslove, na raspolaganju nam je bilo pet terena na otvorenom, jedan na pesku, kao i sportska sala u obližnjoj školi. Prezadovoljni smo našim domaćinima, zaista su nam u svakom momentu izlazili u susret. Odradili smo sve što smo zamisli, organizovali i turnire, proslave rođendana i brojne druge aktivnosti. Verujem da su deca zadovoljna – kaže poznati odbojkaški stručnjak Dragan Đorđević, osnivač i rukovodilac kampa.

Tradicionalno okupljanje mladih talentovanih odbojkaša i odbojkašica u organizaciji kraljevačkog „Tehničara“ ne svodi se samo na treninge, već se posebna pažnja posvećuje i vaspitavanju dece, druženju, negovanju pravih, istinskih vrednosti.

DOMINACIJA DEVOJČICA

INTERESANTAN je podatak da je na ovogodišnjem kampu učestvovalo čak 90 devojčica i samo 14 dečaka.


- Taj problem sa manje dečaka koji treniraju odbojku je već nekoliko godina prisutan ne samo u Kraljevu, već i u drugim gradovima. Moramo o tome da povedemo računa, da motivišemo što više dečaka kako ne bismo imali problem sa svim muškim selekcijama i na klupskom i na reprezentativnom nivou – kaže Dragan Đorđević.

- Odbojku treniram sedam godina, prvi put sam na kampu i zaista su sjajni utisci. Treninzi nisu preterano naporni, radimo dva puta dnevno i brzo sam se navikla na takav ritam – kaže Dunja Martić iz OK „Smeč“ iz Svilajnca.

Slično priča i njena drugarica Jana Poledica iz OK „Arilje“ koja po treći put učestvuje na ovom kampu.

- Prvi put smo u Guči i baš nam je lepo, brzo smo se navikli. Posebno mi se sviđa reka, a i smeštaj u Domu trubača je dobar. Nadam se da ćemo i odavde poneti mnogo lepih uspomena kao i prethodnih godina iz Mitrovog Polja.

Na kraju svi polaznici kampa su jedinstveni u oceni da im je osam dana boravka u Guči, uz svakodnevne treninge, turnire i druženje, brzo proteklo sa jasnom porukom – Vidimo se ponovo naredne godine!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri