IVANI ŠPANOVIĆ NE PRIJAJU PRAVILA: Naša najbolja atletičarka smatra da su promene u Dijamanstkoj ligi dobre samo za publiku

S. K.

11. 06. 2021. u 12:40

OSVOJILA je prvo mesto na mitingu Dijamantske lige, ali se ne oseća kao pobednik. Naša najbolja atletičarka Ivana Španović je zahvaljujući novim pravila, po kojima je odlučujuća poslednja serija, slavila u Firenci skokom od 6,56 metara. U toj finalnoj seriji druga je bila Nemica Malaika Mihambo (6,33), dok je Ukrajinka Marina Bek Mirončuk prestupila.

ИВАНИ ШПАНОВИЋ НЕ ПРИЈАЈУ ПРАВИЛА: Наша најбоља атлетичарка сматра да су промене у Дијамансткој лиги добре само за публику

FOTO: Printskrin

Inače, u prvih pet serija Ivana je imala skok od 6,74 metara. Mihambo je skočila 6,82, a Bek Mirončuk 6,79 m. Zato je Španovićeva posle trijumfa istakla:

- Iskreno ne podržavam uvođenje novih pravila na ovaj način. Možda je to za publiku interesantno, ali što se mene tiče realno imala sam rezulat za treće mesto. Tako se i osećam! Verujem da dobre promene zahtevaju i određeno vreme navikavanja. Propustila sam dve serije zbog bola u stopalu, ali na kraju smo ipak odlučili da probam da skačem šestu seriju, koja mi je na kraju donela i drugu pobedu na takmičenjima ove sezone. Nastavićemo sa treninzima, fokus će biti na sprintu, a manje na skokovima kako bi se stopalo opravilo što pre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!