KLADIM SE, OSVOJIĆEMO MEDALJU 2024.: Nina Stojanović jedva čeka Igre u Parizu

S. O.

01. 08. 2021. u 20:06

NINA Radovanović nije uspela da stigne do medalje na Olimpijsim igrama u Tokiju, ali će to sigurno uraditi u - Parizu 2024.

КЛАДИМ СЕ, ОСВОЈИЋЕМО МЕДАЉУ 2024.: Нина Стојановић једва чека Игре у Паризу

FOTO: EPA

To je poruka naše najbolje bokserke, i jedine na OI u Japanu, koja je posle dve fantastične pobede na startu, zaustavljena u četvrtfinalu olimpijskog turnira od Huanh Hsio-Ven iz Kineskog Tajpeha, aktuelne svetske šampionke, odlukom sudija 0:5, samo na korak do sigurne bronzane medalje.

Nina se hrabro borila protiv rivalke koja je za glavu viša. To Srpkinju, međutim, nije obeshrabrivalo, smelo je jurišala na Huanh, koja je vešto koristila mnogo duže ruke i po mišljenju sudija zadavala čistije udarce. Ali, ni naša bokserka nije ostajala dužna, napadala je sa svih strana protivnicu, hrabro ulazila u klinč, pokušavala krošeima u telo, ponekad je uspevala da pogodi rivalku i u glavu, koja je čestim guranjem i držanjem pokušavala da zaustavi Radovanovićevu.

I na kraju, Nina je ostavila "srce u ringu" i uzdignutih ruku i glave, uprkos porazu, napustila olimpijski ring, poručujući da će Srbija osvojiti medalju u ženskom boksu na OI 2024. u Parizu.

- Ovo je prva protivnica koja je toliko radikalno viša od mene. Pokušavala sam da nametnem svoj ritam, ali mnogo me je opstruisala svojim naslanjanjem, guranjem i držanjem. To mi je oduzelo mnogo energije kad izađem iz klinča, da nastavim odmah agresivno - rekla je Radovanovićeva, a prenosi Olimpijski komitet Srbije. - Mislim da je samo stvar rutine, da mi treba još dva, tri meča ovog tipa, da bih našla način borbe za visoke protivnice.

MEČ U DESET RUNDI SIGURNO MOJ

NINA se nijednog trenutka nije uplašila duela sa mnogo višom rivalkom, aktuelnom svetskom šampionkom. Naprotiv.

- Nije me ugrozila fizički, da smo boksovale ono što je meni poznatije - deset rundi, sigurno bi bio moj meč. Potrebna je neka vrsta adaptacije na celu priču. Dala sam svoj maksimum sigurno, nisam se štedela, ostavila sam srce u ringu. Očigledno treba još malo iskustva, ipak smo mi mladi u ovom olimpijskom boksu - kaže Nina.

Radovanovićeva je zadovoljna nastupom u Tokiju, dodajući da je i sam dolazak i nastup na Igrama privilegija.

- Samim tim što sam stigla do četvrtfinala, govori da ja mogu, da ne kažem da se kladim, ali da obećam da će Srbija imati olimpijsku medalju u ženskom boksu na narednim Olimpijskim igrama. Više puta sam napominjala u medijima da je pik moje forme ta 2024. u Parizu, ali da mi je ovo sjajna uvertira. Super je to što sam sve ovo osetila, sada znam na čemu bih trebalo da radim, tako da će to onda biti sve briljantno - smelo je zaključila naša sjajna heroina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)