SVAKA MEDALJA PODVIG: Duško Pijetlović se od najdraže kapice oprašta na Olimpijskim igrama u Tokiju

Slobodan Krstović

17. 07. 2021. u 19:18

TAČKU na bogatu reprezentativnu karijeru stavlja u Tokiju. Ali, Duško Pijetlović nikako ne želi da na Olimpijske igre gleda kao oproštajne, već samo kao još jedno veliko takmičenje na kojem će sa vaterpolistima pokušati da se domogne pobedničkog postolja. Želja je zlato, ali smatra da je svaka medalja veliki uspeh.

СВАКА МЕДАЉА ПОДВИГ: Душко Пијетловић се од најдраже капице опрашта на Олимпијским играма у Токију

Duško Pijetlović / Foto M. Vukadinović

- Igre ne doživaljam kao oproštajne, već kao svaki drugi turnir. To što se nekoliko nas oprašta samo je emotivni plus. Ali nikako ne smem da razmišljam o rastanku, jer tada ništa ne bih uradio. Moram da budem priseban, čeka nas jedan od najtežih turnira na kojem moramo da bude psihički i fizički spremni. Na turniru je najbitnije mentalna snaga ekipe i na tome radimo poslednjih dana - ističe Duško Pijetlović.

Trofejni centar ističe da se razlika među selekcijama i te kako smanjila, tako da više nisu toliko dominanti u odnosu na druge.

- Videvši kako mi radimo u poslednjih 20 godina, sve države su počele da prave svoje sisteme, da ulažu u vaterpolo, tako da su neki klinci sada stasali, tako da više Crnogorci, Hrvati i mi ne odskačemo. Ja nikad nisam bio na ovakvom turniru na kojem će biti tako jaka konkurencija i gde ovoliko timova može da osvoji zlato. Biće naporno, ali se nadam da ćemo svojim iskustvom isplivati na vrh - nada se Pijetlović.

O grupi ne bi trebalo trošiti toliko reči, kada se zna da su rivali Španija, Crna Gora, Hrvatska, Australija i Kazahstan.

- Koliko je to nama dobro ili loše ne znam. U Riju, gde smo osvojili zlato smo se provukli kroz grupu, a nije bila teška. Mislim da je ova generacija kroz brojna prvenstva pokazala da najbolje igra kada su najteže utakmice. Mislim da će nam ove utakmice značiti za nokaut fazu - podvlači Pijetlović.

Sudbina "delfina" u Tokiju rešava se u četvrtfinalu.

- Tu počinje sve. U grupi je nebitno da li smo prvi ili četvrti, jer ne izbegavamo nikoga. U suštini najbitnije je da prođemo grupu i da se dobro pripremimo za četvrtfinale. Nadam se da ćemo uspeti - kaže Pijetlović.

Pre pet godina Srbija je u Riju došla kao apsolutni favorit i na kraju se radovala zlatu posle 28 godina...

- Ne mogu da tvrdim da napadamo zlato kao prošli put. Ovog puta za nas je svaka medalja uspeh. Dugo igramo zajedno, iskusni smo, dosta toga prošli. Ali, drugi su se pojačali, pojavili novi igrali, nove taktike, tako da je za nas svaki trofej uspeh - naglašava Pijetlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!