POKUŠEVSKI SE VRATIO JAČI NEGO IKAD: Mladi Srbin odigrao meč karijere, Bogdanović i Bjelica neprimetni (VIDEO)

Novosti online

12. 03. 2021. u 08:13

SRPSKI košarkaš Aleksej Pokuševski zablistao je po povratku u tim Oklahoma Siti tandera. Pokuševski je bio starter u pobedi nad Dalasom rezultatom 116:108 i malo mu je nedostajalo da upiše dabl-dabl.

ПОКУШЕВСКИ СЕ ВРАТИО ЈАЧИ НЕГО ИКАД: Млади Србин одиграо меч каријере, Богдановић и Бјелица неприметни (ВИДЕО)

Foto: AP

Pokuševski je prethodni period proveo u razvojnoj ligi, neposredno pred Ol-star vikend je vraćen u prvi tim i odmah je pokazao da je to bila dobra odluka uprave.

Počeo je susret sa Dalasom, na parketu proveo skoro 30 minuta i za to vreme postigao 14 poena (4-7 trojke), uz osam skokova, tri asistencije i jedne blokade.

U ekipi Dalasa nije bilo najboljeg igrača Luke Dončića, što je domaći Tander iskoristio i već u prvoj četvrtini pokazao da želi trijumf.

Oklahoma je taj deo igre dobila sa 35:19 i potom uspela da sačuva prednost do kraja.

Meveriksi su u finišu stigli na samo dva poseda zaostatka, ali nisu imali snage za potpuni preoket.

Pored Pokuševskog, u pobedničkoj ekipi su se istakli Gildžus-Aleksander sa 32 poena, Al Horford je postigao 21 i uhvatio devet lopti, dok je Hort imao isti napadački učinak kao nekadašnji igrač Olimpijakosa.

Na drugoj strani, Ričardson je bio najefikasniji sa 27 poena, jedan manje dodao je Branson, dok se Hardavej zaustavio na 24.

Srpski centar Boban Marjanović dobio je samo pet minuta i za to vreme postigao četiri poena, uhvatio pet skokova i imao jednu blokadu.

Tander je drugom uzastopnom pobedom došao do skora 16-21 i zauzima 11. mesto na tabeli Zapadne konferencije, tri ispod Dalasa koji ima 19 pobeda i 17 poraza.

Srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica nisu imali zapažen učinak u prvim utakmicama po povratku na parket posle Ol-stara. Bogdanovićeva Atlanta savladala je Toronto 121:120, dok je Bjeličin Sakramento bio bolji od Hjustona (125:105), ali se njih dvojica nisu preterano istakli.

Bogdanović je na parketu proveo skoro 17 minuta i ostao je bez poena, pošto je promašio svih šest šuteva iz igre, od kojih su pet bile trojke. Zabeležio je tri skoka i po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

Heroj Snel je postigao samo šest poena, dok je očekivano najefikasniji u pobedničkom timu bio Tre Jang sa 37 poena.

Kod šampiona iz 2019. istakli su se Pauel sa 33 poena, odnosno Bučer sa 29 poena i devet skokova.

Toronto i Atlanta će očigledno voditi borbu za plej-of jer zauzimaju osmu i devetu poziciju na Istoku sa po 17 pobeda i 20 poraza.

Sakramento je mnogo lakše izašao na kraj sa očajnim Hjustonom i sve dileme rešio već do poluvremena.

Posle prve dve četvrtine bilo je 14 razlike za kraljeve, koji su u nastavku samo povećali prednost i ostvarili ubedljiv trijumf.

Diaron Foks je dominirao sa 30 poena, sedam skokova i devet asistencija, Badi Hild je dodao 20 poena, uhvatio šest lopti i imao sedam uspešnih dodavanja, dok su Herison Barns i Holms imali identičan dabl-dabl (20 poena i 11 skokova).

Bjelica je za 12,5 minuta stigao da ubaci četiri poena, zabeleži tri skoka i jednu asistenciju, uz tri lične greške.

Kod "raketa" je najbolji bio Viktor Oladipo – 23 poena, četiri skoka i devet asistencija.

Bio je to duel nekih od najlošijih ekipa na Zapadu – Kingsi su 13. sa 15 pobeda i 22 poraza, a Hjuston ispod njih sa učinkom 11-24.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri