"VEČITI" U BORBI ZA FINALE KUPA RADIVOJA KORAĆA: Crno-beli bliži meču za trofej

V. PRERADOVIĆ

12. 02. 2021. u 19:23

VEČITI derbi kao poslastica sutrašnjeg polufinalnog dana završnog turnira Kupa Radivoja Koraća u Novom Sadu.

ВЕЧИТИ У БОРБИ ЗА ФИНАЛЕ КУПА РАДИВОЈА КОРАЋА: Црно-бели ближи мечу за трофеј

FOTO: ABA liga

Pre nego što se Crvena zvezda i Partizan od 21 sat nađu na terenu velike dvorane "Spensa", košarkaši Mege imaće ulogu velikog favorita protiv domaćina Vojvodine u prvom polufinalnom duelu (18.30).

U drugom susretu "večitih" ove sezone crno-beli su u boljoj početnoj poziciji, koju nisu dobili odličnim igrama već je ona sticaj pandemijskih okolnosti. U Beogradu su u izolaciji ostala petorica pozitivnih igrača crveno-belih (Kori Volden, Lengston Hol, Kino Kolom, Lendri Noko, Duop Rit), zbog čega se u tim vratio "grešni" Džoni O'Brajant.

Američki centar suspendovan je zbog nediscipline tokom meča sa Efesom 26. januara, ali je prijavljen za Kup kao opcija u slučaju da još neko otpadne.

- Trudili smo se da što spremniji dođemo na Kup, iako smo svakog dana bili dodatno opterećeni koronom i izostankom igrača - rekao je trener Dejan Radonjić i dodao:

- Hoćemo da što bolje uđemo u polufinale protiv Partizana, da damo naš trenutni maksimum.

ČETVRTFINALE četvrtak

Mega - Mladost Zemun 93:69

FMP - Vojvodina 67:73
Partizan - Borac 76:72
C. zvezda - Radnički 108:47
POLUFINALE subota
Mega - Vojvodina 18.30
Partizan - C. zvezda 21.00
FINALE
Nedelja 21.00

Kada su se susreli u kompletnim sastavima, u okviru 8. kola ABA lige, Partizan je imao šut za pobedu u poslednjoj sekundi. Neprecizan je bio Kodi Miler Mekintajer, koji je već dugo van sastava crno-belih. Ispuštena prilika u tom derbiju (85:86) svakako je uticala na posrtanje u nastavku jadranske sezone. Pobeda u ovom duelu mogla bi da ima suprotan efekat.

Poslednji derbi u polufinalu Kupa Koraća viđen je 2016. u Nišu, kada je Partizan iz kože autsajdera izašao kao pobednik (68:60), ali je potom poražen u finalu od Mege (80:85). Nakon toga, u prethodna tri izdanja nacionalnog kupa, tri puta je bio bolji od Zvezde u finalnim okršajima. Dakle, u Novom Sadu juri petu vezanu pobedu u večitim derbijima za Žućkovu "levicu".

Crveno-beli su poslednji put osetili slast trijumfa u kup derbiju 2015. godine, u polufinalnom meču sa najvećim rivalom (76:67).

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista