RADULjICA POŽELEO DOBRODOŠLICU VUČIĆU: Javio se srpski košarkaški reprezentativac

Tanjug

03. 10. 2020. u 13:31

РАДУЉИЦА ПОЖЕЛЕО ДОБРОДОШЛИЦУ ВУЧИЋУ: Јавио се српски кошаркашки репрезентативац

Foto: N.Paraušić

VISOKA sportska i zdravstvena škola strukovnih studija u Beogradu svečano je primila novu, 24. generaciju studenata tri studijska programa: budući sportski treneri, strukovni fizioteraputi i medicinske sestre.

Nove studente, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u ime starijih kolega, pozdravio je košarkaški reprezentativac Srbije Miroslav Raduljica.


- Drage kolege, želim vam srećan početak studiranja i uspešno školovanje. Ovog puta ja navijam za vas", rekao je Raduljica u video poruci iz Kine, gde trenutno igra.

Direktor škole Branko Bošković istakao je da mu je čast i zadovoljstvo da pozdravi nove studente i da se zahvaljuje na poverenju i opredeljenju da visoko obrazovanje stiču u Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi strukovnih studija.

- Istakao bih da nam je posebna čast i ogromno akademsko priznanje to što je među novom generacijom jedan od nekada najboljih studenata Pravnog fakulteta u Beogradu, a danas predsednik Republike Srbije. Osnovna misija ove obrazovne ustanove jeste školovanje kadrova u sportu, u skladu sa savremenim naučnim i stručnim dostignućima. U skladu s tim, pripremili smo adekvatan plan i program koji ćemo, uveren sam, sa uspehom sprovoditi narednih meseci i, kao što je rekao čuveni kineski filozof Lao Ce: ''Onaj ko se posvećuje učenju, iz dana u dan postaje veći''", rekao je Bošković.

Visoka sportska i zdravstvena škola osnovana je 1997. godine. Osnovali su je ugledni profesori sa Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu. Do sada je diplomiralo više od 3.000 sportskih i zdravstvenih stručnjaka, među koijima su i Ivana Maksimović, Žikica Milosavljević, Nenad Beđik, Vladan Milojević, Vanja Grbić, Dragoljub Vidačić, Marko Pantelić...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)