NEJASNA BUDUĆNOST SRBA U SAKRAMENTU: Bogdanović ne razmišlja o ugovoru, odluka o Bjelici do 17.oktobra

V. P.

12. 08. 2020. u 17:08

TEK druga pobeda Sakramenta u nastavku NBA sezone nije mogla da izmami osmeh Bogdanu Bogdanoviću, najboljem igraču Kingsa u trijumfu nad Nju Orleansom (112:106) - 16 poena (šut 7/10), sedam asistencija i šest skokova za 38 minuta na terenu.

НЕЈАСНА БУДУЋНОСТ СРБА У САКРАМЕНТУ: Богдановић не размишља о уговору, одлука о Бјелици до 17.октобра

Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis, Pool

Razlog je to što je igrao drugi meč u nizu sa saznanjem da "kraljevi" neće osetiti draž plej-ofa ni posle 14 godina.

- Oba tima su eliminisana i zbog toga je bilo teško igrati ovu utakmicu. Svi su se trudili, ali istovremeno čuvali od povreda i možda razmišljali o nečem drugom. Ipak, posle nekoliko loših dana, ovo je bila velika pobeda za nas - rekao je Bogdanović, koji je na dosadašnjih sedam mečeva u Orlandu ostvario odličan prosek od 18,6 poena.

ODLUKA O BJELICI DO 17. OKTOBRA

NEMANjA Bjelica je dobio značajnu minutažu u meču sa Nju Orleansom (33) i ostvario učinak od 13 poena (šut 4/9), pet skokova i dve asistencije. Ukoliko Sakramento do 17. oktobra ne odluči da otpusti našeg krilnog centra, imaće garantovan ugovor za narednu sezonu u iznosu od 7.150.000 dolara.

Ako ne računamo ono crno veče u susretu sa Dalasom, u kojoj je doživeo pomračenje i ubacio samo tri uz šut 1/15, Bogdanov prosek je 21,1 poen.

- Iskreno, nisam bio toliko srećan posle pobede kao što obično jesam. Ali, mi smo profesionalci i moramo do kraja da odradimo posao najbolje što možemo.

Kingsi će odigrati još jednu utakmicu u "Dizni svetu", sutra protiv Lejkersa (19.30), tima sa najboljim skorom u Zapadnoj konferenciji. Novinare u Orlandu interesovalo je kako trener Luk Volton motiviše igrače za utakmice bez takmičarskog značaja.

- Bio je igrač i zna kakav je osećaj biti izbačen iz trke za plej-of. Pokušava da nas podigne, da zadrži motivaciju. Održao je dobar govor kada smo igrali sa Hjustonom, rekao je da se ne zna kada će se košarka vratiti posle završnice ove sezone. Dao nam je iskru da razmišljamo o tome.

Bogdanović je pred istekom trogodišnjeg ugovora sa Sakramentom, tokom sezone su kružile mnoge glasine o potencijalnom "trejdu".

- Mogu da kažem da sam do sada zaista uživao u Sakramentu. Voleo bih da smo imali više uspeha, više pobeda. Ne znam kada počinje period za potpisivanje novih ugovora, ne razmišljam trenutno o tome. Počeću da razmišljam o tome čim se sezona završi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024