BEZ TEA I BELE ZASTAVE: Milošu se slošilo na treningu, Hanga sam na kraljevsku gardu

V. Preradović

28. 03. 2024. u 18:13

REAL Madrid nagomilava još jada na Crvenu zvezdu. Naslov najave utakmice 32. kola na sajtu Evrolige verno odslikava sezonu dva tima. Šampion je osigurao pol-poziciju, srpski predstavnik prikucan za 16. mesto već neko vreme igra za utisak. Tako će biti i u susretu u "Vizink centru" (petak, 20.30).

БЕЗ ТЕА И БЕЛЕ ЗАСТАВЕ: Милошу се слошило на тренингу, Ханга сам на краљевску гарду

Foto: Profimedia

- Mislim da je teže motivisati igrače kada ste izgubili šansu, ali mi smo Crvena zvezda i naša obaveza je da se borimo bez obzira na okolnosti. Nebitno je gde i protiv koga igramo - bodri prvotimce trener Janis Sferopulos pred odlazak u "kraljevstvo".

Izvesno je da Madriđani neće uključiti sve motore, ali i sa pomoćnim pogonom su apsolutni favoriti u ovom meču.

- Očekujemo tešku utakmicu, jednu od najtežih, jer igramo protiv prvog tima na tabeli, šampiona Evrope i najvećeg favorita za titulu ove godine. Imamo tešku misiju pred sobom, ali idemo da se borimo. Moramo da igramo dobru odbranu, ako dozvolimo Realu da pronađe napadački ritam, onda nam se ne piše dobro - stavio je Sferopulos akcenat na tešku misiju, ne i nemoguću.

Zvezda je slavila u Madridu u januaru 2021. godine (79:77), kada je njen sadašnji igrač Trej Tompkins nosio dres kraljevskog kluba. Neće biti u sastavu za meč sa bivšim timom, kao ni Nikola Topić i Jago dos Santos.

- Topić i Tompkins ne putuju jer nisu trenirali grupno, već samo individualno.

Sferopulos u trenutku dok je ovo govorio nije znao da neće videti ni Miloša Teodosića u avionu. Tokom treninga pred put u Madrid osetio je nelagodnost i mučninu, nakon preventivnih pregleda u bolnici koji su utvrdili da se ne radi o ozbiljnijem problemu, odlučeno da iz predostrožnosti ostane u Beogradu.

Adam Hanga, epizodista iz prošlogodišnjeg šampionskog pohoda Reala, nosiće gotovo kompletan plejmejkerski teret.

- Znamo da igramo protiv najboljeg tima u Evroligi i shodno tome očekujemo težak meč. Ne želimo da se predamo, već da se borimo za svaku loptu i damo svoj maksimum. Naravno, želimo i pobedu, da je drugačije ne bismo bili profesionalci. U Realu sam proveo dve prelepe godine, mnogo lepih uspomena i trofeja, sigurno će biti emotivno za mene. Ovo je prvi put da ću igrati protiv njih, ali na kraju krajeva mi smo profesionalci i daću sve od sebe.

Inače, trojkaški rekord Zvezde u Evroligi ostvaren je upravo na jednom gostovanju Realu. Crveno-beli su postigli 17 u pobedi nad "kraljevima" 1. decembra 2017. godine (87:83), predvođeni sadašnjim trenerom Bešiktaša Dušanom Alimpijevićem.

Četiri je ubacio Milko Bjelica, po tri Tejlor Ročesti i Pero Antić, po dve Džejms Feldin, Ognjen Dobrić i Nemanja Dangubić, jednu Branko Lazić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!