VELIKI NBA POTRES: Smenjen trener dvostrukog uzastopnog MVP-a

Novosti online

23. 01. 2024. u 21:08 >> 22:30

Najnovije NBA vesti stigle su iz ekipe koja može da se podiči da ima dvostrukog uzastopnog dobitnika priznanja za najkorisnijeg košarkaša lige (MVP).

ВЕЛИКИ НБА ПОТРЕС: Смењен тренер двоструког узастопног МВП-а

Tanjug/AP

Naime, Milvoki Baksi, čiji je MVP u dva navrata bio Janis Adetokumbo (2019. i 2020), a koji je i sadašnja zvezda tima, ostao je bez glavnog trenera:

Rukovodstvo kluba je smenilo šefa stručnog štaba, Edrijana Grifina.

Zašto bi neko smenio trenera koji ima drugi najbolji učinak u ligi?

Milvoki uopšte ne stoji loše na tabeli, drugi je u Istočnoj konferenciji i u celoj ligi sa učinkom 30-13, od čega je bolji samo Boston sa 34-10. Tim koji je Grifin preuzeo letos ima trenutno drugi najbolji napad u NBA, peti je po datim trojkama, treći u ligi po preciznosti sa distance, ali - tek je 22. po odbrani, koja mu je ranije bila zaštitni znak.

Baš to, kao i činjenica da se novopridošla zvezda Demijan Lilard, i pored povremenih bravura, lošije snalazi (koristi) od očekivanog, a da je Janis Adetokumbo nedavno posle poraza čak sedam minuta novinarima govorio kako se u odbrani maltene ne zna šta ko radi i kako tamo ništa ne valja (posle čega je, već u sledećem meču, od 16. ekipe po efikasnosti, Jute, primljeno čak 132 poena) - sve to dovelo je, po svoj prilici, i do toga da "kap prelije čašu", te je odluka o smeni trenera doneta.

Janis Adetokumbo i Edrijan Grifin / FOTO: Tanjug/AP

Kako navode američki novinari koji su dobro upućeni u NBA zbivanja, poput Šamsa Čaranije i Adrijana Vojnarovskog, najveće šanse da "trajnije" zameni Grifina trenutno ima Dok Rivers.

Dok se konačna odluka o tome ne donese, ekipu Milvokija predvodiće dosadašnji pomoćni trener, Džo Prunti.

Milvoki 30. dana januara treba da gostuje aktuelnim šampionima, Denver nagetsima predvođenim Nikolom Jokićem. Do tada, Bakse čekaju dva "domaća" meča sa Klivlendom, a onda i sa Nju Orleansom.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)