ZVEZDA NOKAUTIRALA SPLIT! Crveno-beli ne daju nikome vrh ABA lige

Č. V.

24. 12. 2023. u 20:30

KOŠARKAŠI Crvene zvezde nastavili su dominaciju u ABA ligi, pošto su u 13. kolu pobedili Splita sa 89:67 (21:16, 26:18, 24:17, 18:16) i upisali osmi vezani trijumf u regionalnom takmičenju.

ЗВЕЗДА НОКАУТИРАЛА СПЛИТ! Црвено-бели не дају никоме врх АБА лиге

FOTO: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić/ABA liga

Odlučio je Janis Sferopulos na ovoj utakmici da van tima ostavi Miloša Teodosića i Džoela Bolomboja koji su u četvrtak dali najveći doprinos u trijumfu nad Makabijem u Evroligi (98:92).

Navijači crveno-belih su imali priliku da na delu vide najnovije pojačanje Fredija Gilespija koji je za 13 i po minuta zabeležio tri skoka, uz jedan promašaj iz igre.

DEBI Fredi Gilespi/FOTO: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić/ABA liga

Što se utakmice tiče, Split se držao do finiša prvog poluvremena kada je Rokas Gedraitis sa dve vezane trojke uspeo da odvede domaćina na dvocifrenu prednost - 47:34.

U nastaku utakmice Zvezda je nastavila da podiže prednost i nijednog momenta rivalu nije dozvolila da pomisli da može da se vrati u meč i napravi veliko iznenađenje.

Zanimljivo, crveno-belima je ovo bio treći meč u Beogradu u poslednjih šest dana, ali svaki su odigrali u različitoj dvorani. Protiv Reala su igrali u "Areni", sa Makabijem u hali "Aleksandar Nikolić", a ovaj duel odigran je u "FMP Areni".

Zvezdu je do pobede predvodio Majk Tobi sa 24 poena, pratio ga je Luka Mitrović sa 14. Na drugoj strani najbolji je bio Šenon Šorter sa 17, dok je Toni Perković brojao do 11.

Tim sa Malog Kalemegdana je ubedljivo prvi na tabeli sa učinkom 12-1, ekipa iz Hrvatske je na učinku 4-9.

Crvena zvezda - Split 89:67 (21:16, 26:18, 24:17, 18:16)

Dvorana: "FMP Arena". Gledalaca: 3.256. Sudije: Uroš Nikolić, Marko Juras i Vladimir Tomić.

Crvena zvezda: Lazarević 5, Hanga 8, Davidovac 2, Mitrović 14, Lazić 3, Simonović 10, Tobi 24, Ilić, Nedović 11, Gedraitis 8, Gilespi, Jago 4.

Split: Fanderburk 8, Perković 11, Šorter 17, Saliven 9, Kalajdžić 2, Tišma 5, Runjić, Vuko 10, Perkušić, Gnjidić 5, Dubravčić.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)