ŠABAZ SAMO SMETAO: Teodosićev šou-program u šestoj uzastopnoj pobedi Zvezde nad Makabijem

V. Preradović

22. 12. 2023. u 08:00

KLASA je večna. Izlizana fraza, osim u retkim slučajevima. Jedan od retkih, u modernoj košarci odumirućih majstora svakako je Miloš Teodosić. Nažalost, nije bilo publike u praznoj hali „Aleksandar Nikolić“ da uživao u Teovom šou-programu za pobedu nad Makabijem (98:92), prvu koja će se pisati kao gostujuća iako je beogradski hram košarke istinski dom Crvene zvezde.

ШАБАЗ САМО СМЕТАО: Теодосићев шоу-програм у шестој узастопној победи Звезде над Макабијем

FOTO: M. Vukadinović

Šesti vezani trijumf protiv ponosa Izraela došao je u pravom trenutku, posle tenzičnog razlaza sa Šabazom Nejpirom, koji će u drugom delu sezone u Milanu pokušati da pokaže da nije zaboravio da igra košarku. Navijačima svakako neće nedostajati, po ovoj utakmici čini se ni dojučerašnjim saigračima.

Trener crveno-belih Sferopulos skrenuo je pažnju nakon poraza od Reala da vodi napadački orijentisan tim, u kojem mnogi igrači nemaju defanzivni gen. Kada je već tako, prvo poluvreme meča sa izraelskim velikanom proteklo je u potpunosti u znaku ofanzivnog potencijala Zvezde. U središtu, naravno, Teodosić kao otelotvorenje mučitelja protivničkih odbrana. Više nema Nejpira da mu smeta, Jago se uveo u igru na način da ga je trener uklonio sa terena kao smetnju.

Uživo je samo tridesetak ljudi, uključujući osoblje i predstavnike medija, imalo privilegiju da isprati ples veterana kome godine apsolutno ne smetaju. Postigao je 15 poena i podelio osam asistencija, uspeo čak da razigra i Tobija koji, po nekim informacijama, ne stoji sa obe noge unutar Malog Kalemegdana. Igra iz prvog poluvremena, u kojem je slovenački reprezentativac prvi put ove sezone radio ono što se od njega očekivalo, možda ga ostavi u Zvezdinoj tvrđavi. Otvarao se u širinu i pogađao trojke, nudio se Teodosiću i za unutrašnju pik igru. Crveno-beli su do odmora ubacili 51 poen sa trojicom dvocifrenih igrača, treći je bio uvek prisutni i borbeni Bolomboj. Pogodili su 11 trojki iz 16 šuteva, i to bez doprinosa Gedraitisa kao nominalno najboljeg šutera u timu.

Litvanac je odmah po povratku iz svlačionice stao na liniju vatre, za pet minuta treće četvrtine zasuo je koš Makabija sa 14 poena i doneo ogromnih plus 19. Fiktivni domaćin izgledao je u tom periodu kao srndać uhvaćen farovima automobila, kao da ne zna da li da se povuče ili krene napred, što je Sferopulos iskoristio da malo odmori Teodosića. Vratio ga je kada je tim trenera Kataša uhvatio zalet, taman na vreme da trojkom iz izuzetno teške pozicije spreči potencijalnu pretnju.

Pokušao je Makabi nemoguće svojom prepoznatljivom haotičnom igrom u poslednjoj četvrtini, na 35 sekundi pre kraja prišao na minus šest, ali nije uspeo da se izbori sa kompleksom kada igra protiv Zvezde. Crveno-bele sada čeka pravo gostovanje, jedno od najtežih u Evroligi, na užarenom terenu Panatinaikosa.

MAKABI 92

C. ZVEZDA 98

DVORANA „Aleksandar Nikolić“. Bez gledalaca. Sudije: Radović, Alijaga, Baena.

MAKABI: Klivlend 5, Veb, Braun 20 (6 as), Boldvin 22 (4/5 za tri), Menko 2, Sorkin 2, Rivero 8, Koen, Majer, Nibo 18 (7 sk), Blat 11, Kolson 4.

C. ZVEZDA: Lazarević, Teodosić 27 (2/3 za dva, 6/9 za tri, 5/5 sl. bacanja, 14 as), Hanga 6, Davidovac 5 (5 sk), Mitrović 3 (7 sk), Lazić 4, Simonović 2, Tobi 12, Bolomboj 20 (6/7 za dva, 2/3 za tri, 6 sk), Nedović 3, Gedraitis 16, Dos Santos.

20:20, 22:31, 23:28, 27:19

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića