MEGA UMALO DO NOVOG IZNENAĐENJA: Budućnost u neizvesnoj završnici pobedila srpski klub

Novosti online

28. 10. 2023. u 21:22

KOŠARKAŠI Budućnosti pobedili su Megu sa 73:71 (18:13, 23:18, 17:22, 15:18) u 5. kolu ABA lige i zadržali su maksimalan učinak.

МЕГА УМАЛО ДО НОВОГ ИЗНЕНАЂЕЊА: Будућност у неизвесној завршници победила српски клуб

FOTO: KK Budućnost/Filip Roganović/ABA liga

Ipak, do kraja je tim Petra Mijovića strahovao za trijumf. Srpski klub je bio blizu još jednog iznenađenja, pošto je u prošlom kolu pobedio Partizan (88:86).

Što se same utakmice tiče, Podgoričani su imali kontrolu tokom prvih 20 minuta i na odmor su otišli sa +10 - 41:31. Izabranici Marka Baraća se nisu predavali, već su zaigrali sjajno i došli na korak od trijumfa, ali snage za potpuni preokret nije bilo.

Mega je malo po malo topila prednost rivala, prvi put je do vođstva došla na 2:47 do kraja kada je Nikola Topić poentirao za 67:68. Do kraja meča uglavnom se igralo koš za koš.

Junak pobede Budućnosti bio je Mekinli Rajt koji na 24 sekunde do kraja pogodio oba slobodna bacanja za 73:71. Topić je želeo da bude heroj, uzeo je šut za tri poena nije pogodio i tim iz Crne Gore je uz Crvenu zvezdu ostao jedini neporažen u ABA ligi, s tim što crveno-beli u ponedeljak od 20 sati gostuju Partizanu.

Najefikasniji kod pobednika bio je Joan Makundu sa 18 poena, pratio ga je Mekinli Rajt sa 13. Na drugoj strani najviše se istakao Uroš Plavšić sa 13, dok je Andrija Jelavić brojao do 12.

Budućnost je na učinku 5-0, a Mega 2-3.

BONUS VIDEO: Srbi teško prihvataju da neko nešto bolje radi od njih, zbog ovoga su momci šampioni

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)