NIKOLA JOKIĆ PROGOVORIO O REPREZENTACIJI SRBIJE! Najpre o Mundobasketu, a onda i glavna tema: Olimpijske igre Pariz 2024!

Novosti online

02. 10. 2023. u 19:33 >> 19:37

Nikola Jokić i Denver nagetsi su dočekali zvanični početak priprema za novu NBA sezonu, a na okupljanju se medijima, na vrlo zanimljiv način, obratio zajedno sa svojom "desnom rukom" u taboru šampiona, Džamalom Marejem.

НИКОЛА ЈОКИЋ ПРОГОВОРИО О РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ СРБИЈЕ! Најпре о Мундобаскету, а онда и главна тема: Олимпијске игре Париз 2024!

Youtube / Nuggets

Njih dvojica su prilično razsveselili novinare, ali je bilo i ozbiljnih momenata. Onih koji se tiču košarkaške reprezentacije Srbije.

Upitan da li je posle odrađenih priprema sa nacionalnom selekcijom Kanade postojala šansa da ipak zaigra na Mundobasketu, Džamal Marej je ovako započeo rečenicu:

- Period između dve sezone je zaista prekratak da bih se na pravi način okrepio i pripremio... - počeo je Marej da odgovara, a Jokić se ubacio u razgovor:

- Ma, znao je da će Srbija da ih pobedi i odustao! - rekao je Jokić i izazvao smeh u sali podsećanjem na polufinalni trijumf Srba nad Kanađanima.

Nikola Jokić i Džamal Marej / Youtube / Nuggets

- Ma, on (Jokić) nije igrao, pa to onda nije bilo to - pokušao je da se izvuče Marej.

Nedugo zatim srpski as je upitan koliko često je razmišljao o košarci tokom leta, a dok je Marej tiho, baš tiho govorio novinarima "nije nijednom!", Jokić je odgovorio: "Nekoliko puta".

A onda je usledilo pitanje:

"Tvoji zemljaci su osvojili srebro na Mundobasketu..." (Jokić se tada okrenuo ka Džamalu Mareju i podsetio ga "I to nakon što je Srbija pobedila Kanadu!") ... pa, Nikola, da li sada razmišljaš o Olimpijskim igrama?"

Imajući u vidu da tek treba da počne naporna NBA sezone, a u prošloj je Jokić od novembra do maja odigrao 102 utakmice, možda i ne čudi što je njegov odgovor glasio:

- Prijatelju, to je tek za godinu dana, videćemo šta će sve dotad biti!

Kada počinje NBA liga?

NBA liga "počinje" ovog ponedeljka trening kampovima, tj. mini-pripremama ekipa, a 5. oktobra "kreću" predsezonske utakmice.

Takmičarski deo NBA sezone počinje 25. oktobra. Otvoriće ga u Denveru Jokićevi nagetsi i to derbijem protiv Los Anđeles lejkersa. Istog dana sastaće se Golden Stejt - Feniks, ali u kasnijem terminu.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)