NBA LIGA SE "VRATILA" - I TO KAKO! Nikola Jokić u centru pažnje

Novosti online

26. 09. 2023. u 19:51

Nikola Jokić je obeležio poslednje tri NBA sezone, a i ovu predstojeću će, po svoj prilici.

НБА ЛИГА СЕ ВРАТИЛА -  И ТО КАКО! Никола Јокић у центру пажње

FOTO: Tanjug/AP

Tako bar misle skauti klubova iz najjače košarkaške lige na svetu, koji su uzeli učešće u tradicionalnoj predsezonskoj anketi najvećeg sportskog medija na planeti, ESPN-a.

Taj medijski gigant je skautima postavio nekoliko pitanja, a već kod prvog srpski as je odskočio.

Najbolji igrač minulog NBA finala, koji je preskočo ovo reprezentativno leto nakon što je odigrao 102 utakmice za 270 dana i odveo Denver do istorijske, prve titule, nedavno je  (sa suprugom Natalijom) došao na proslavu "orlova" koji su osvojili srebro na Mundobasketu, a izgleda da ga uskoro čekaju nove radosti.

Nikola i Natalija Jokić stižu na provod košarkaša Srbije posle svetskog srebra osvojenog na Mundobasketu 2023 / Foto: Š. M.

Naime, otkako je prošlog leta Jokić delimično bio deo Mundobasket priče u to u onim kritičnim danima kvalifikacija (njegova sjajna partija protiv Janisa Adetokumba i Grka "pogurala" je Srbiju ka plasmanu na šampionat planete), Somborac je gospodario NBA parketima, izmakla mu je treća uzastopna MVP titula (dobio ju je centar Filadelfije Džoel Embid), ali NBA skauti nemaju dilemu:

Na pitanje ESPN-a ko je najbolji igrač u ligi trenutno, od 16 ispitanika, njih čak 14 je reklo "Nikola Jokić!". Dva glasa dobio je Adetokumbo.

- A ko drugi bi mogao da pobedi u ovoj trci? - retorički se pitao jedan skaut iz "Jokićeve", Zapadne koferencije.

Srpski as je dobio dva glasa u drugom pitanju, ko će biti najbolji NBA igrač za pet godina (šest glasova je dobio Luka Dončić, tri Entoni Edvards, a poput Srbina dva je dobio momak koji tek treba da debituje u NBA, gorosatsni Francuz Viktor Vembanjama. Po jedan glas su dobili Šai Gildžis-Aleksander i Džejson Tejtjum).

Nova MVP titula za Nikolu Jokića?

Na pitanje "Ko će biti MVP ove sezone" čak devet glasova osvojio je Nikola Jokić. Po dva su dobili Adetokumbo i Tejtjum, a po jedan Devin Buker i Donovan Mičel.

- Prosto, u pitanju je način na koji je on (Jokić) toliko dobar. I ta njegova izdržljivost - ukazao je jedan "istočni" skaut na to zašto je za Srbina glasao.

Na kraju ankete, u kome su preostala pitanja bila mahom o mladim nadama lige, pojedinim transferima i nekim promenama kolektivnog ugovora, skauti su upitani za prognoze ko će osvojiti koju konferenciju (Denver je ubedljivo pobedio kada se radi o "zapadu" - dobio je Jokićev tim 10 glasova, Feniks tri, a Golden Stejt dva), dok je poslednje pitanje glasilo - ko će biti NBA šampion za sezonu 2023/2024?

Boston seltiksi su dobili šest glasova, Jokićevi Denver nagetsi pet, a Milvoki i Feniks po dva.

Kada počinje NBA liga?

NBA liga će "početi" sledećeg ponedeljka trening kampovima, tj. mini-pripremama ekipa, a 5. oktobra "kreću" predsezonske utakmice. Takmičarski deo NBA sezone počinje 25. oktobra. Otvoriće ga u Denveru Jokićevi nagetsi i to derbijem protiv Los Anđeles lejkersa. Istog dana sastaće se Golden Stejt - Feniks, ali u kasnijem terminu.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVI ŠOK U RIMU! Novak Đoković nije jedini, kući neočekivano ide i šampion mastersa iz Madrida (VIDEO)