SVETSKA SENZACIJA: Amerikanci izgubili, Srbija protiv Litvanije u četvrtfinalu Mundobasketa!

A. I.

03. 09. 2023. u 16:39 >> 16:39

KOŠARKAŠI Sjedinjenih Američkih Država sastali su se u drugoj rundi Mundobasketa 2023. godine sa Litvanijom koja je pružila fantastičan otpor prvom favoritu na Svetskom prvenstvu. Evropska selekcija napravila je pritom veliku senzaciju i savladala tim sačinjen od NBA zvezda rezultatom 104:110 i time "skrojila" izgled četvrtfinala.

СВЕТСКА СЕНЗАЦИЈА: Американци изгубили, Србија против Литваније у четвртфиналу Мундобаскета!

FIBA.Basketball

Sa posebnom pažnjom svi navijači u Srbiji gledali su ovaj meč. S obzirom na to da su "orlovi" ubedljivo savladali Dominikansku Republiku, čekali su epilog ovog meča. Izabranici Svetislava Pešića znali su, posle pobede nad Dominikancima, da će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela Sjedinjene Američke Države - Litvanija, a to su Litvanci.

Za mnoge neočekivano, imajući u vidu da najveća zvezda litvanske košarke Domantas Sabonis ne igra na ovom šampionatu, sjajno su njegovi zemljaci otvorili meč - imali su čak i impresivnu prednost +21. Nakon 10. minuta igre vodili su 31:12. Amerikanci  su, pritom, upoznali litvansku ljubav prema pogađanju trojki (14/25) do napete završnice.

FIBA.Basketball

Kako je vreme teklo, "baltički divovi" su stezali odbranu, a na drugoj strani uspevali da lako dođu do poena. 

Do poluvremena su održali ritam "zeleni", a izabranici Stiva Kera jedino što su uspeli jeste da na odmor odu uz zaostatak od sedamnaest poena (37:54).

FIBA.Basketball

Amerikanci su dosta angažovanije zaigrali u drugom delu utakmice, uspeli su da se spuste na jednocifreni zaostatak i da u poslednjih 10 minuta igre uđu sa rezultatom 65:71. Niko nije mogao ni da nasluti kakav košgeterski okršaj tada sledi.

Igrala je Litvanija čvrstu odbranu, sa dosta fizičkog kontakata, a to rivalu nije odgovaralo.

Pokušavali su Ameri da se u meč vrate šutem sa distance i poludistance, a poenima Džejlena Bransona stigli su do četiri poena zaostatka na četiri minuta do kraja, kada su "zeleni" odigrali sjajno. 

FIBA.Basketball

Baš u momentika u kojima se čino da će se u potpunosti vratiti favorit, Mindaugas Kuzminskas je u zvuk sirene pogodio trojku preko ruke Entonija Edvardsa. "Drugi drim tim", kako glasi jedan od nadimaka Litvanije, do kraja meča sigurno je održavao prednost protiv favorizovanog rivala i zasluženo pohedio sa 104:110.

Treba istaći da je u današnjem meču šest igrača "zelenih" duel završilo sa dvocifrenim košgeterskim učinkom, uz dva sa po devet poena. Tako su podsetili Amere da je košarka timski sport, a tako su Litvanci i zakazali duel sa Srbijom, u četvrtfinalu, koje bi trebalo da se održi u utorak od 10.40 časova po našem, srednjoevropskom vremenu.

Sjedinjene Američke Države - Litvanija 104:110

SAD: Bridžis 11, Branson 10, Edvards 35, Haliburton 3, Džekson 3, Bankero 4, Hart, Ingram 10, Džonson 3, Kesler 2, Portis 7, Rivs 7

Litvanija: Dimša 8, Jokubaitis 7, Kuzminkas 14, Kariniauskas 15, Normantas 6, Sedekerskis 11, Valanciunas 12, Bendzius 10, Brazdeikis 11, Motejunas 9, Sirvidis 2 Maldunas

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014? 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)