SVETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI, 10. DAN: Kakav Mudobasket! Srbija moćna, ispao svetski prvak, a i Ameri izgubili!

Novosti online

03. 09. 2023. u 17:39 >> 17:39

SVETSKO prvenstvo u košarci postaje sve uzbudljivije. U nedelju je na programu bio 10. takmičarski dan i to prepun uzbuđenja. Prepun.. Sva dešavanja sa Mundobasketa mogli ste da pratite u blogu uživo na portalu "Novosti".

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У КОШАРЦИ, 10. ДАН: Какав Мудобаскет! Србија моћна, испао светски првак, а и Амери изгубили!

FOTO: FIBA.Basketball

Rezultati uživo:

Australija - Gruzija 100:84

Italija - Portoriko 73:57
Grčka - Crna Gora 69:73
Brazila - Letonija 84:104
Nemačka - Slovenija 100:71
Dominikanska Republika - Srbija 79:112
SAD - Litvanija 104:110
Španija - Kanada 85:88

17.38 - Šta se sve danas izdešavalo na šampionatu planete... Neverovatno. Linkovi ka najvažnijim vestima vas čekaju ispod ove rečenice, a ono što sledi možete da pogledate kada kliknete na ovaj naslov

SVETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI 2023: Raspored utakmica četvrtfinala, ko se s kim ukršta, svi rezultati, tabele - sve na jednom mestu!

Ostanite i dalje uz portal "Novosti". Na pravom ste mestu.

17.36 - NOVA SENZACIJA: Sa Mundobasketa ispali svetski šampioni!

17.26 - "SRBI NAS NE ČEKAJU SA CVEĆEM!" Selektor Litvanije nokautirao Amerikance, pa ovo rekao o Srbiji i četvrtfinalu

17.16 - AMERIKANCI IZGUBILI, A ONDA... Ovako je selektor Stiv Ker reagovao na to što neće igrati protiv Srbije u četvrtfinalu Mundobasketa

17.04 - SRPSKA ŽURKA U MANILI! Ovako su košarkaši Srbije reagovali posle plasmana u četvrtfinale Svetskog prvenstva (VIDEO)

FOTO: FIBA.Basketball

16.39 - SVETSKA SENZACIJA: Amerikanci izgubili, Srbija protiv Litvanije u četvrtfinalu Mundobasketa!

16.33 - "GOSPODO, MI SMO NA OVOJ UTAKMICI..." Kakvo obraćanje Svetislava Pešića posle plasmana u četvrtfinale Svetskog prvenstva

16.31 - AVRAMOVIĆ O NAREDNOM RIVALU: Ne zanima me ko će biti, želi da obradujem Srbiju (VIDEO)

16.24 - VERUJEMO JEDNI U DRUGE! Nikola Milutinov o plasmanu Srbije u četvrtfinale Mundobasketa

16.12 - AMERIKA ILI LITVANIJA? Bogdanović otkrio koga priželjkuje u četvrtfinalu Mundobasketa

16.11 - Prve reakcije naših košarkaša:

 
 

16.01 - Fudbalski savez Srbije čestitao je košarkašima ulazak u nokaut fazu Mundobasketa:

15:52 - Amerikanci se polako ali sigurno "vraćaju u život", smanjili su onaj ogromni zaostatak i sada Litvanija vodi samo sa 62:54

15.45 - SRBIJA U ČETVRTFINALU MUNDOBASKETA: "Orlovi" nokautirali Dominikance, a sada - spektakl!

15.24 - Amerikanci ne znaju šta ih je snašlo u duelu sa Litvanijom. Izabranici Stiva Kera su na veliki odmor otišli sa 17 poena minusa - 37:54.

15.03 - NEMAČKA DEKLASIRALA SLOVENCE: ''Panceri'' trijumfom obezbedili prvo mesto u grupi

14.57 - SAD i Litvanija igraju meč posle kojeg će biti poznato ko će sa prve, a ko sa druge pozicije u četvrtfinale. Baltička selekcija je nestvarno otvorila meč. Vodi posle uvodnih 10 minuta sa 19 razlike - 12:31.

14.20 - HAOS U REPREZENTACIJI NEMAČKE: Usred meča Mundobasketa posvađali se igrači i selektor ''pancera'' (VIDEO)

14.15 - VELIKI USPEH ZA LETONIJU: Baltička selekcija razbila Brazil za četvrtfinale Mundobasketa

13.34 - Letonija je ostvarila veliki uspeh, plasiravši se u četvrtfinale Svetskog prvenstva. Baltička selekcija je u direktnom okršaju pobedila Brazil sa ubedljivih 104:84. Najbolji u timu Luke Bankija bio je Andrejs Gražulis sa 24 poena, pratio ga je Arturs Žagars sa 17. Kod reprezentacije sa južnoameričkog kontitenta najviše se istakao Bruno Kaboklo sa 20 poena, dok je Jago dos Santos brojao do 14.

13.17 - Nemci i Slovenci igraju meč koji će odlučiti ko će sa prve pozicije proći u četvrtfinale. I jedni i drugi su do sada na Svetskom prvenstvu upisali sve trijumfe.

13.05 - POCEKO: ''Zbog mog prijatelja Danilovića navijaću za Srbiju''

12.33 - Crna Gora je pobedom nad Grčkom sa 73:69 okončala Mundobasket. Iako ovaj duel nije imao rezultatski značaj, ekipa Boška Radovića je pružila dobru partiju i na kraju Svetsko prvenstvo sa tri pobede i dva poraza.

12.17 - UŽIVO, SRBIJA - DOMINIKANSKA REPUBLIKA: Biti ili ne biti!

11.52 - Počela je utakmica Brazil - Letonija. Veoma bitan duel, pošto pobednik ide u četvrtfinale Mundobasketa.

11.44 - ITALIJA PONOVO "IZNERVIRALA" SRBIJU: "Azuri" onemogućili "orlove" da sa prvog mesta idu u četvrtfinale

11.15 - Podsetimo, meč Italija - Portoriko može da bude izuzetno važan za reprezentaciju Srbije. Ako "orlovi" pobede Dominikansku Republiku (od 14 sati, uz prenos na portalu "Novosti"), od ishoda ovog trenutnog meča zavisiće da li Srbija sa prve ili druge pozicije ide u četvrtfinale. Ako pobede Portorikanci, Srbija bi mogla da bude prva, ali ako pobede Italijani - Pešićevi izabranici u najboljem slučaju mogu da budu drugi, što najverovatnije znači i okršaj s Amerikancima u četvrtfinalu.

11.04 - "Azuri" ne mogu da se prepoznaju, veoma loše izgledaju na terenu. Portoriko je poveo posle trojke Tompsona (41:43). Morao je odmah tajm-autom da reaguje Đanmarko Poceko. Italija je pet minuta bez poena, posle prvog napada drugog poluvremena kada je zakucao Tonut.

10.41 - Velika važnost meča kao da je vezala ruke obe reprezentacije, procenti šuta nisu dobri, a Italija je na veliki odmor otišla sa tri poena prednosti - 39:36. Kod "azura" je jedini dvocifren Stefano Tonut sa 13 poena, dok je kod Portorika najbolji Tremont Voters sa 10.

10.19 - Italija posle 10 minuta košarke ima 10 poena prednosti - 25:15. Iako evropsku selekciju ne služi šut za tri poena (2/10) razlika je dvocifrena.

10.12 - Razigrao se sjajni Tremont Voters i počeo da zadaje probleme odbrani "azura". Sada je minut odmora morao da zatraži temperamentni Đanmarko Poceko.

10.07 - Portoriko je otvorio meč sa 0:4, a onda je Italija napravila seriju 13:0 i Nelson Kolon je morao da reaguje tajm-autom.

10.00 - Počela je utakmica Italija - Portoriko. Ova utakmica je veoma važna za našu selekciju. Više bi Srbiji odgovaralo da "azure" izgube.

9.44 - "MOLIMO SE SVAKI DAN ZA NjEGA": Nikola Jović ima molbu za navijače u Srbiji pred duel sa Dominikancima

9.15 - Ove nedelje je na programu osam mečeva, a raspored utakmica za 10. takmičarski dan je sledeći:

9.30 Australija - Gruzija

10.00 Italija - Portoriko
10.40 Grčka - Crna Gora
11.45 Brazila - Letonija
13.30 Nemačka - Slovenija
14.00 Srbija - Dominikanska Republika
14.40 SAD - Litvanija
15.30 Španija - Kanada

9.10 - U preostale dve grupe sledi borba za poziciju. Za prvo mesto će se nadmetati Slovenija i Nemačka, odnosno SAD i Litvanija. Amerika i baltička selekcija se ukrštaju sa grupom u kojoj je Srbija.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

9.09 - Nema nikakve dileme da su za nas najvažinija dešavanja u grupi u kojoj se nalaze "orlovi", ali veoma interesantno će biti i u grupi L gde je situacija ista kao i u grupi u kojoj je naša reprezentacija. Kanada, Španija, Brazil i Letonija imaju učinak po 3-1. Kanada i Španija (favoriti za medalje) će u direktnom okršaju odlučiti ko ide dalje, a ko neće proći grupu.

Standings provided by Sofascore

9.05 - Našu selekciju pobeda vodi u četvrtfinale. Izabranici Svetislava Pešića mogu dalje i sa prve pozicije. Da bi se to desilo potrebno je da Italija izgubi od Portorika i Srbija savlada Dominikansku Republiku. Pre poslednje runde druge faze sve tri selekcije imaju učinak po 3-1. U slučaju da Bogdan Bogdanović i drugovi izgube meč neće proći grupu.

Standings provided by Sofascore

9.00 - Dobar dan i dobro došli. Jako bitan čeka "orlova" koji će danas oko 16 sati znati da li će biti deo najboljih osam reprezentacija na planetarnoj smotri.

BONUS VIDEO: VERUJTE U NAS: Nikola Jović pred Srbija - Dominikanska Republika

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima