TRILER PRIPAO NEMAČKOJ: "Panceri" u neizvesnoj zavšrnici pobedili Australiju

Novosti online

27. 08. 2023. u 12:59

SJAJAN meč na Svetskom prvenstvu 2023. odigrali su Nemačka i Australija. Razlog za slavlje na kraju su imali "panceri" koji su pobedili sa 85:82 (24:25, 25:19, 13:22, 23:16).

ТРИЛЕР ПРИПАО НЕМАЧКОЈ: Панцери у неизвесној завшрници победили Аустралију

FOTO: FIBA.Basketball

Ovaj duel bio je po mnogima derbi dana i opravdao je ta očekivanja. "Panceri" su na kraju uspeli da trijumfuju i obezbede plasman u narednu fazu Munodbasketa.

Što se utakmice tiče, bolje su je otvorili Australijanci koji su dobili prvi perod sa 24:25. Ipak, Nemačka je podigla agresivnost u odbrani u drugom kvartalu, što joj je omogućilo da na odmor ode sa +5 - 49:44.

Još bolji odgovor imao je tim Brajana Gordžijana koji je odlično odigrao treću četvrtinu i sa prednošću od četiri razlike (62:66) uđe u poslednji deo meča.

Ipak, ponovo je Nemačka našla način da se podigne i stigne do druge pobede i to u neizvesnoj završnici koja joj je donela plasman u drugu fazu planetarnog takmičenja.

Kada je ova utakmica u pitanju vredi istaći da je plejmejker Australije Peti Mils duel otvorio sa 13 vezanih poena u uvodnih šest minuta. To su u tom perdiodu bili jedini poeni "kengura".

Kod pobednika najefikasniji je bio Denis Šruder sa 30 poena i osam asistencija, njega je pratio Maodo Lo sa 20. Na drugoj strani najbolji je bio Peti Mils brojao do 21, dok je Džoš Gidi postigao 17 poena.

Nemačka u poslednjem kolu igra protiv Finske, dok će Australija odmeriti snage sa domaćinom Japanom.

BONUS VIDEO: LEPO JE BILO IGRATI PROTIV SALETA: Bogdanović oduševljen nakon prve pobede Srbije na Mundobasketu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)